Περιφέρεια Κρήτης και SM Χαλκιαδάκης δίπλα στα παιδιά και τα Άτομα με Αναπηρία των Δομών Κοινωνικής Φροντίδας του νησιού

2:43 μ.μ. - Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020
02:12 μ.μ. - Δευ, 21/43/2020
Image: Περιφέρεια Κρήτης και SM Χαλκιαδάκης δίπλα στα παιδιά και τα Άτομα με Αναπηρία των Δομών Κοινωνικής Φροντίδας του νησιού

Με μια κίνηση ουσίας αλλά και ισχυρού συμβολισμού, η Περιφέρεια Κρήτης και τα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης ενώνουν τις δυνάμεις τους!

Με μια κίνηση ουσίας αλλά και ισχυρού συμβολισμού, η Περιφέρεια Κρήτης και τα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσφέρουν σε όλα τα παιδιά και τα Άτομα με Αναπηρία που φιλοξενούνται σε δομές της Κρήτης, τα δώρα του Άι Βασίλη!

Πρόκειται για μια κίνηση που έχει ως στόχο να δωρίσει παιχνίδια και ατομικά είδη και να γεμίσει χαμόγελα τα 760 παιδιά και Άτομα με Αναπηρία που φιλοξενούνται σε 24 προνοιακές δομές της Κρήτης.

hxonews

Μέσα από αυτή τη δράση, η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση συνεργάζεται αρμονικά με την Κρητική επιχειρηματικότητα, στέλνοντας ένα δυνατό, αισιόδοξο μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης και υποστήριξης: «Κανένα παιδί, κανένας άνθρωπος με αναπηρία δεν πρέπει να αισθάνεται μόνος του»!

hxonews

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δήλωση του αναφέρει:

«Μέσα από τη δύναμη της συνεργασίας τα φετινά Χριστούγεννα, η Περιφέρεια Κρήτης και η Χαλκιαδάκης Α.Ε. προσφέρουν συμβολικά δώρα στα παιδιά και τα Άτομα με Αναπηρία που φιλοξενούνται στις κοινωνικές δομές της Κρήτης. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία με κοινό σκοπό και στόχο. Να δούμε τα παιδιά και τα Άτομα με Αναπηρία να χαμογελούν, γιατί ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες ένα χαμόγελο έχει μεγάλη αξία για όλους μας. Ως Περιφέρεια Κρήτης, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το έργο των δομών της Κρήτης, γιατί γνωρίζουμε καλά πως τα παιδιά και τα Άτομα με Αναπηρία που φιλοξενούνται σε αυτές, αξίζουν τη στήριξη και το έμπρακτο ενδιαφέρον μας. Θερμές ευχαριστίες στην Χαλκιαδάκης Α.Ε. για αυτή την πρωτοβουλία. Καλές γιορτές στις διοικήσεις, το προσωπικό, σε όλα τα παιδιά και τα Άτομα με Αναπηρία των δομών της Κρήτης».

hxonews

Η διευθύνων σύμβουλος της «Χαλκιαδάκης Α.Ε.» Χριστίνα Χαλκιαδάκη δήλωσε:

«Για μια ακόμα φορά συνεργαζόμαστε με την Περιφέρεια Κρήτης και ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε μια δράση ουσίας, σε μια ενέργεια που έχει ως σκοπό να γεμίσει με χαμόγελα πολλά παιδικά προσωπάκια. Σε αυτή την τόσο ιδιαίτερη περίοδο για όλους, επιδιώκουμε να δώσουμε χαρά και να ανοίξουμε ένα φωτεινό παράθυρο αισιοδοξίας σε παιδιά που αντιμετώπισαν από πολύ νωρίς, πολλές και σημαντικές δυσκολίες. Με την ευχή, που βγαίνει μέσα από την καρδιά όλων εμάς στην Χαλκιαδάκης Α.Ε., κανένα παιδί να μην χάσει ποτέ τον αυθορμητισμό και το χαμόγελό του, συνεχίζουμε την προσπάθεια έτσι ώστε και κανένα παιδί να μην αισθάνεται μόνο του».

Στην σημερινή εκδήλωση στην Περιφέρεια Κρήτης παρόν ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης.

Παρόντες στην σημερινή εκδήλωση στην Περιφέρεια ήταν οι εκπρόσωποι των παρακάτω δομών: 

-Έφη Βολανάκη ΚΔΑΠΜΕΑ Μαλεβιζίου

-Γεωργία Λιαπάκη «Ροδαυγή»

-Έφη Κούμλα «Άγιος Σπυρίδων»

-Παύλος Σημαντηράκης «Δικαίωμα στη Ζωή»

-Νίκος Παπαδάκης «Ζωοδόχος Πηγή»

-Ελένη Τσικνάκη «(Π.Α.Α.Π.Α.Η.Κ. Πόμπιας»

-Στελέχη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης 

Οι προνοιακές δομές που έλαβαν τα δώρα: 

Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων / Στέγη Φιλοξενίας, Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Ηρακλείου, Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Ηρακλείου Κρήτης (Π.Α.Α.Π.Α.Η.Κ.) Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, Ιερά Μονή Καλυβιανής στις Μοίρες, στο Παιδικό Χωριό SOS στη Φοινικιά, Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Χανίων Στέγη Κοριτσιού «Άγιος Νεκτάριος», Παράρτημα Προστασίας Νέων Χανίων, Παράρτημα Παιδιού Νεάπολης, Π.Α.Α.Π.Α.Η.Κ. (Πόμπια) Δήμου Φαιστού, Σωματείο  Γονέων, Κηδεμόνων και Φιλών Ατόμων με Αναπηρία "Δικαίωμα στη Ζωή", Κέντρο Ειδικών Παιδιών "Ζωοδόχος Πηγή",  Κέντρο Ειδικών Παιδιών "Αγ. Σπυρίδωνας”, Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φιλών Ατόμων με νοητική υστέρηση "Ροδαυγή", ΚΔΑΠΜΕΑ   Δ. Μαλεβιζίου, Παράρτημα ΑΜΕΑ Λασιθίου, ΑΜΚΕ μεταΒΑΣΙΣ/ΣΥΔ, ΚΔΑΠ ΜΕΑ Ιεράπετρας, Αννουσάκειο Θεραπευτήριο, Κέντρο Ημερησίας Φροντίδας Αυτιστικών  Παιδιών «Η Μεγαλόχαρη» (ΚΗΦΑΠ), Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων "Η Στοργή" (ΚΗΦΑΜΕΑ), Παράρτημα ΑΜΕΑ Χανίων, ΕΛΕΠΑΠ Χανίων, Σύλλογο Γονέων – Κηδεμόνων & Φίλων των Ατόμων, Παιδιών & Ενηλίκων με Αναπηρία « Αγάπη» (ΚΗΦΑΜΕΑ) Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αυτισμό ΚΔΑΠ μεΑ.

hxonews