Παραχώρηση στον ΤΟΕΒ Ιεράπετρας της διερευνητικής γεώτρησης στην περιοχή Πολιανα

10:09 π.μ. - Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014
10:12 π.μ. - Παρ, 19/09/2014
Image: Παραχώρηση στον ΤΟΕΒ Ιεράπετρας της διερευνητικής γεώτρησης στην περιοχή Πολιανα

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας αποφασίστηκε η παραχώρηση στον ΤΟΕΒ Ιεράπετρας της διερευνητικής γεώτρησης στην περιοχή Πολιανα της Τ.Κ. Μύθων και των τριών ανενεργών γεωτρήσεων στον ποταμό Μύρτου ιδιοκτησίας του Δήμου Ιεράπετρας, που δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ύδρευση λόγω ποιότητας νερού.

Ο Δήμαρχος κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης -και εισηγητής του θέματος- εξήγησε ότι «για να γίνει η παραχώρηση θα πρέπει να επωμιστεί ο ΤΟΕΒ το κόστος διεύρυνσης, τις σωληνώσεις, την ηλεκτροδότηση και λειτουργία της γεώτρησης με την απαραίτητα προϋπόθεση επίβλεψης του όλου έργου από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και την αυτοδίκαιη ανάκληση της παραχώρησης χωρίς καμία απαίτηση του ΤΟΕΒ οποτεδήποτε ο Δήμος τη χρειαστεί». Σημειωτέον ότι η άδεια χρήσης νερού θα εκδοθεί από το Δήμο. Για τις τρεις ανενεργές γεωτρήσεις, ο ΤΟΕΒ να επωμιστεί την εγκατάσταση του απαιτούμενου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού με την προϋπόθεση επίβλεψής του έργου από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου και τη λειτουργία τους με δαπάνες του ΤΟΕΒ για την ικανοποίηση αρδευτικών αναγκών της περιοχής Βάτος της Τ.Κ. Γδοχίων. Η παραχώρηση ανακαλείται αυτοδίκαια, όταν ο Δήμος τις χρειαστεί, χωρίς καμία απαίτηση του Οργανισμού.
Εξετάζοντας το όλο θέμα δημιουργήθηκαν αρκετοί προβληματισμοί πάνω από όλα, όμως εκείνο που προέχει είναι το συμφέρον της περιοχής.
 
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ
anatolh.com