Πανταζής: Παραπλανητική η ερώτηση του Δημάρχου «Να κλείσει ή να μην κλείσει η Χρυσή»

12:11 μ.μ. - Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022
12:01 μ.μ. - Δευ, 31/11/2022
Image: Πανταζής: Παραπλανητική η ερώτηση του Δημάρχου «Να κλείσει ή  να μην κλείσει η Χρυσή»

Η δημοτική αρχή σύρεται πίσω από συμφέροντα

Με αφορμή την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας όπου συζητήθηκε το σχέδιο διαχείριση και η προστασία της Νήσου Χρυσής καθώς και η εισήγηση της Επιτροπής εφαρμογής και παρακολούθησης για το νησί ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα» κ. Αργύρης Πανταζής μίλησε στον Ηχώ 99,8 παραθέτοντας τις θέσεις και τις προτάσεις τους. Αφού έκανε αναφορά στο ΦΕΚ και το σχέδιο δράσης για τη Χρυσή είπε πως υπήρχαν μελέτες για το νησί που είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια -όπως από την προηγούμενη δημοτική αρχή την περίοδο δημαρχίας Αναστασάκη- οι οποίες δεν αξιοποιήθηκαν από τη νυν δημοτική αρχή ώστε τώρα να έχουν επιλυθεί κάποια προβλήματα, όπως είναι μια ασφαλής και νόμιμη προβλήτα. Μίλησε στη συνέχεια για σωρεία παραβάσεων και αυθαιρεσιών μέσα στο νησί, παρά τους όποιους ελέγχους και πρόσθεσε ότι κέδροι έχουν ξηραθεί κατά ένα ποσοστό που αγγίζει το 80% και ακόμα ψάχνουμε να βρούμε τι φταίει. Χαρακτήρισε κατόπιν ως προπαγάνδα το ερώτημα που τέθηκε από τον Δήμαρχο «Ποιοί είναι υπέρ του να κλείσει και ποιοι να μείνει ανοιχτό» καθώς έτσι κι αλλιώς σύμφωνα με το ΦΕΚ η επισκεψημότητά του ξεκινά από 1η Μαϊου και ολοκληρώνεται τέλος Οκτώβρη. Ο Δήμαρχος ήθελε να χαϊδέψει τα αυτιά κάποιων με αυτό το ερώτημα σημείωσε ο κ. Πανταζής.

Είπε ακόμα οτι δεν μπορεί να ζητείται έξτρα χρηματοδότηση, πλέον των 600.000 από την Περιφέρεια, και την ίδια στιγμή να αφήνεται απρόσκοπτα και ανεμπόδιστα να εισέρχεται τόσος πολύς κόσμος στο νησί. Εξάλλου η φέρουσα ικανότητα προβλέπεται στο διαχειριστικό σχέδιο όμως αυτό μελετάται με βάση τις υποδομές που υπάρχουν στο νησί. Αυτή τη στιγμή όμως δεν υπάρχουν καθόλου υποδομές. Επιπλέον υπάρχει η απόφαση των αρμόδιων υπουργείων για απαγόρευση τοποθέτησης ομπρελοκαθισμάτων για τρία χρόνια όπως αποδείχθηκε όμως είναι ένα ημίμετρο καθώς κάποιοι τοποθετούν δική τους ομπρέλα ή τους δίνεται από το καραβάκι, ενώ κάποιοι άλλοι αναζητώντας δροσιά πηγαίνουν κάτω από κέδρους. Ακόμα η δημοτική αρχή θα έπρεπε να συζητήσει με τους πλοιοκτήτες μικρών και μεγάλων σκαφών ώστε να ακούσει και τις δικές τους θέσεις , αντ΄αυτού στο δημοτικό συμβούλιο ακούστηκε η θέση ενός μόνο του κ. Χηνόπουλου , ο οποίος είναι δημοτικός σύμβουλος , επικεφαλής παράταξης.

Τόνισε ακόμα ότι ο Δήμος απουσίαζε από την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής παρόλο που έχει τακτικά μέλη σημειώνοντας ότι δεν είναι αυτή στάση σοβαρή μιας δημοτικής αρχής που θέλει να λύσει το πρόβλημα. Η φυγή , όχι ο διάλογος με τους αρμόδιους φορείς με παραπέμπει να σκεφτώ άλλα πράγματα. Θεωρώ ότι επειδή υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα στο νησί , η δημοτική αρχή σύρεται πίσω από αυτά και πολύ φοβάμαι όχι μόνο ο γεραπετρίτικος λαός θα το πληρώσει αυτό αλλά θα έχουμε και συνέπειες για το ίδιο το νησί, σημείωσε μεταξύ άλλων.