Πάμε Λονδίνο;

1:27 μ.μ. - Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019
01:11 μ.μ. - Παρ, 29/27/2019
Image: Πάμε Λονδίνο;

Εκπαιδευτική εκδρομή από το English Institute της Γ. Αβραμοπούλου

Εκπαιδευτική εκδρομή διοργανώνει το English Institute της Γ. Αβραμοπούλου στην Αγγλία το Καλοκαίρι του 2020
 
Αγαπητοί Γονείς,
 
Το Ινστιτούτο Αγγλικών Αβραμοπούλου Γεωργία διοργανώνει εκπαιδευτική εκδρομή στην Αγγλία, μια εκδρομή που αποτελεί μοναδική εμπειρία ζωής για τα παιδιά!
 
Σκοπός 
 
Τα προγράμματα αυτά είναι πολύ δημοφιλή και στοχεύουν στην ανεξαρτητοποίηση των παιδιών, τη δημιουργία εμπειριών αλλά και στην  καθημερινή εξάσκηση της Αγγλικής γλώσσας. Το ταξίδι σε μια άλλη χώρα και η συμβίωση με άτομα διαφορετικής εθνικότητας, θρησκείας, πολιτισμού και νοοτροπίας εφοδιάζουν τα παιδιά με πληροφορίες και εμπειρίες που σπάνια θα μπορούσαν να αποκτήσουν στη δική τους χώρα. Σε αυτό βοηθάει πολύ το γεγονός ότι τα παιδιά μένουν σε οικοτροφεία Πανεπιστημίων/ κολεγίων με συνομηλίκους από δεκάδες άλλες χώρες, διδάσκονται και χρησιμοποιούν καθημερινά την Αγγλική γλώσσα, συμμετέχουν σε πρωτοποριακά ψυχαγωγικά προγράμματα και επισκέπτονται χώρους πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος. Ακόμα και η ολιγοήμερη ζωή μακριά από την φροντίδα της οικογένειας και η υπακοή σε ομαδικούς κανόνες συμβάλλουν στην ωρίμανση των παιδιών αλλά και στην ανάπτυξη του αισθήματος της υπευθυνότητας. Και όλα  αυτά βέβαια υπό την επίβλεψη των υπευθύνων συνοδών.
 
Μαθήματα 
 
Στα προγράμματα αυτά δεν έχει σημασία αν και πόσο καλά γνωρίζει ένα παιδί μια ξένη γλώσσα. Υπάρχουν τμήματα για όλα τα επίπεδα, από αρχάριους έως πολύ προχωρημένους. Με την άφιξη στο πανεπιστήμιο γίνεται ένα τεστ για να ενταχθούν τα παιδιά  στο σωστό τμήμα, ώστε να υπάρχει ουσιαστικό όφελος από τα μαθήματα που θα ακολουθούσουν. Τα μαθήματα διαρκούν 45-55 λεπτά και είναι υποχρεωτικά και καθημερινά. 
 
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα
 
Όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι σχεδιασμένα σε ημερήσια ή εβδομαδιαία βάση. Επειδή η διδασκαλία της ξένης γλώσσας πραγματοποιείται σε μικρό χρονικό διάστημα, εστιάζει κυρίως στη βελτίωση του προφορικού λόγου  “ Communicative Skills”  (κατανόηση, επεξεργασία νοημάτων, ομιλία).
 
Καθηγητές 
 
Οι καθηγητές στα προγράμματα αυτά δεν έχουν μόνο διπλώματα και προσόντα. Έχουν παρακολουθήσει επιτυχώς ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα διδασκαλίας σε αλλοδαπούς σπουδαστές/στριες και έχουν εκπαιδευτεί για τη συμμετοχή τους σε τέτοια προγράμματα.
 
Διαμονή
 
Για τα παιδιά η διαμονή σε οικοτροφεία θα λέγαμε ότι είναι ¨εμπειρία ζωής. Τους δίνεται η δυνατότητα να ζήσουν, να διασκεδάσουν, να μοιραστούν καθημερινές στιγμές με συνομήλικους από διάφορες χώρες του κόσμου, να  εξασκήσουν τη γλώσσα, να γνωρίσουν και να ανταλλάξουν πληροφορίες για τους διαφορετικούς πολιτισμούς και νοοτροπίες και τέλος να κάνουν φιλίες που θα κρατήσουν μια ζωή. Ένα ακόμα πλεονέκτημα της διαμονής σε οικοτροφείο είναι ότι όλα τα κτήρια είναι συγκεντρωμένα στον ίδιο χώρο (οικοτροφεία, εστιατόρια, αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.α)
 
Ψυχαγωγικό πρόγραμμα
 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και αθλητικές δραστηριότητες έτσι ώστε να καλύπτεται ο ελεύθερος χρόνος  όσο γίνεται δημιουργικά. Διοργανώνονται εκδρομές και περιηγήσεις σε διάφορα μέρη εκπαιδευτικού, ιστορικού και καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος. Τα παιδιά θα επισκεφτούν σημαντικές πόλεις της χώρας, μουσεία, πινακοθήκες, θέατρα, αξιοθέατα κ.α. Οι δραστηριότητες δε σταματούν την ώρα του δείπνου! Κάθε τμήμα αρχίζει με ένα πάρτυ καλωσορίσματος και τα βράδια οργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις  : πάρτυ, disco, barbecues, προβολές ταινιών, σόου ταλέντων, quiz, αθλητικές συναντήσεις και αγώνες. Το αποκορύφωμα όλων αυτών των εκδηλώσεων είναι η Διεθνής βραδιά που γίνεται στο τέλος των μαθημάτων – το αποχαιρετιστήριο πάρτυ – όπου όλοι οι σπουδαστές συνεργάζονται ανά εθνικές ομάδες και παρουσιάζουν χορούς και τραγούδια  από την πατρίδα τους. Αξίζει να αναφέρουμε, επίσης, ότι όλα τα κέντρα (Πανεπιστήμια και Κολέγια) διαθέτουν αθλητικές εγκαταστάσεις.
 
Ποιότητα Προγράμματος 
 
Τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια/κολέγια είναι μέλη του Quality English και πιστοποιημένα από το British Council. Τέλος, συνοδοί των παιδιών θα οριστούν από το σχολείο μας ώστε να διασφαλίσουμε και προσωπικά ότι το ταξίδι αυτό θα είναι πράγματι η καλύτερη εκπαιδευτική εμπειρία των παιδιών σας!
 
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη γραμματεία του φροντιστηρίου μας,
Λασθένους 20, 2ος όροφος και στο τηλέφωνο 2842026645
 
Φιλικά
Αβραμοπούλου Γεωργία
 

Avramopoulou