Παλαίκαστρο: Οι γονείς δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο

12:07 μ.μ. - Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021
12:01 μ.μ. - Δευ, 11/07/2021
Image: Παλαίκαστρο: Οι γονείς δεν έστειλαν  τα παιδιά τους στο σχολείο

Η Τοπική Κοινότητα συγκεντρώνει χρήματα για όσους θέλουν να κάνουν δωρεάν τεστ

Μπορεί το Υπουργείο Παιδείας να αποφάσισε, παρά τις τοπικές αντιδράσεις, το άνοιγμα των σχολείων στο Παλαίκαστρο παρά τον αυξημένο αριθμό θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού που έχουν καταγραφεί στην περιοχή. Ωστόσο οι γονείς αποφάσισαν να μην στείλουν τα παιδιά τους για μάθημα. Οι εκπαιδευτικοί στο Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο μπορεί να ήταν στη θέση τους αλλά οι γονείς επέλεξαν να κρατήσουν για προληπτικούς λόγους τα παιδιά στο σπίτι, δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος της Τ.Κ. κ. Χατζηδάκης. Πρόσθεσε ότι ούτε ο παιδικός σταθμός λειτούργησε.

Από εκεί και πέρα ως τοπική κοινότητα, ο δήμος και οι υπηρεσίες είναι κοντά στους ανθρώπους που είναι σε καραντίνα, τους παρέχονται τρόφιμα ή φάρμακα και ότι άλλο χρειάζονται. Στο πλαίσιο της πρόληψης γίνεται απολύμανση και καθαρισμός σε κοινόχρηστους χώρους, πεζοδρόμια και κάδους απορριμμάτων. Στην προσπάθεια αυτή συνέβαλαν με προσφορές πολίτες και σύλλογοι.

Σχετικά με τα τεστ η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ τους ενημέρωσε ότι δεν θα συνεχιστούν καθώς έχουν παρθεί τα δειγματοληπτικά στοιχεία οπότε αποφασίστηκε από την ΓΓΠΠ το τοπικό Lockdown. Εάν θα επαναληφθούν μετά τη λήξη του lockdown η απάντηση ήταν ότι προγραμματίζεται κατά το τέλος της εβδομάδας να γίνουν τεστ οπότε έμφαση θα δοθεί στο οικογενειακό περιβάλλον των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Να σημειωθεί ότι ορισμένοι κάτοικοι, σύμφωνα με πληροφορίες, απευθύνονται σε ιδιωτικά εργαστήρια. Όποιος επιθυμεί πάντως να κάνει τεστ και δεν έχει την οικονομική δυνατότητα μπορεί να απευθυνθεί στην κοινότητα και να βοηθηθεί από τα χρήματα που συγκεντρώνονται από οικειοθελείς προσφορές του κόσμου. Θα είμαστε κοντά σε όποιον μας χρειάζεται κατέληξε ο πρόεδρος.