Παγώνη: Πότε θα έχουμε επιδημιολογική εικόνα από το «άνοιγμα του τουρισμού»

9:01 π.μ. - Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
09:07 π.μ. - Πέμ, 02/01/2020
Image: Παγώνη: Πότε θα έχουμε επιδημιολογική εικόνα από το «άνοιγμα του τουρισμού»

Η γιατρός εξέφρασε την εκτίμηση πως τα κρούσματα πρόκειται αυξηθούν, απ’ ότι φαίνεται με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία

Επιτυχημένο ήταν το «πρώτο τεστ» όσον αφορά τις αφίξεις τουριστών μέσω διεθνών πτήσεων στη χώρα μας, δήλωσε μιλώντας η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Μ. Παγώνη.

Σε κάθε περίπτωση η κα Παγώνη επεσήμανε πως ξεκάθαρη εικόνα για το ζήτημα και ειδικότερα την πορεία της πανδημίας στην χώρα θα έχουμε σε 15 μέρες από σήμερα και τόνισε πως τους ειδικούς δεν ανησυχούν τόσο τα νησιά.

«Ναι μεν οι άνθρωποι στα νησιά θέλουν τον τουρισμό ωστόσο φοβούνται αν υπάρξει κάποιο κρούσμα πως αυτό θα αντιμετωπιστεί» εξήγησε στον ΣΚΑΙ διαβεβαιώνοντας όμως πως ενδεχόμενα κρούσματα σε νησί θα αντιμετωπιστούν.

«Έχουν ενημερωθεί οι γιατροί. Υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα. Πρέπει να υπάρξει εμπιστοσύνη στον ελληνικό επιστημονικό κόσμο» τόνισε και παραδέχτηκε πως ανησυχία υπάρχει για τις μεγάλες πόλεις, για τα φαινόμενα διεξαγωγής πάρτι και συνωστισμού.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα των 4.000 τεστ για τον κοροναϊό στα οποία υπεβλήθησαν τουρίστες που έφτασαν χθες στην Ελλάδα, η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών ξεκαθάρισε πως θα βγουν σήμερα το απόγευμα.

«Σήμερα θα ξέρουμε. Θα έχουμε την πρώτη εικόνα» είπε συγκεκριμένα προσθέτοντας πως τα τεστ θα συνεχιστούν.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων κοροναϊός στην χώρα από εδώ και πέρα, η γιατρός εξέφρασε την εκτίμηση πως αυτά πρόκειται να αυξηθούν, απ’ ότι φαίνεται με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία, χαρακτήρισε εντούτοις αυτό το σενάριο αναμενόμενο.

«Με βάση τα δεδομένα αλλά και τα μέτρα που έχουμε πάρει, πιστεύουμε πως δεν θα φτάσουμε να δούμε να γίνονται εδώ αυτά που βλέπουμε στην Αμερική»

«Δεν είναι κάτι τραγικό. Πιστεύω θα είναι αντιμετωπίσιμα» είπε συγκεκριμένα.

in.gr