«Παγώνουν» οι αυξήσεις στις προμήθειες των τραπεζών

8:29 π.μ. - Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019
08:01 π.μ. - Παρ, 11/29/2019
Image: «Παγώνουν» οι αυξήσεις στις προμήθειες των τραπεζών

Παγώνουν οι αυξήσεις στις προμήθειες των τραπεζών οι οποίες επρόκειτο να επιβληθούν από αύριο 1η Νοεμβρίου

Το «πάγωμα» των προγραμματισμένων από 1ης Νοεμβρίου αυξήσεων έρχεται, έπειτα από πίεση που άσκησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύσκεψη με τους τραπεζίτες, που έγινε πριν από λίγες ημέρες στο Μέγαρο Μαξίμου.
 
Παγώνουν οι αυξήσεις στις προμήθειες των τραπεζών οι οποίες επρόκειτο να επιβληθούν από αύριο 1η Νοεμβρίου.
 
Τη δέσμευση τους προς τον πρωθυπουργό Κυριάκου Μητσοτάκη να επανεξετάσουν τη γενικότερη στρατηγική χρεώσεων τηρούν οι τράπεζες, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες προχωρούν στο πάγωμα των αυξήσεων.
 
Fake ο «τζιχαντιστής» της Αθήνας – Δεν προκύπτει σύνδεση με τον ISIS
 
Το «πάγωμα» των προγραμματισμένων από 1ης Νοεμβρίου αυξήσεων έρχεται, έπειτα από πίεση που άσκησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύσκεψη με τους τραπεζίτες, που έγινε πριν από λίγες ημέρες στο Μέγαρο Μαξίμου.
 
Ειδικότερα, η ανακοίνωση της ΔΙΑΣ ΑΕ αναφέρει τα εξής:
 
«Το Σύστημα Πληρωμών ΔΙΑΣ αποτελεί το εθνικό σύστημα πληρωμών, μέσω του οποίου εκκαθαρίζεται και διακανονίζεται ο κύριος όγκος των λιανικών πληρωμών στη χώρα. Ως εκ τούτου η εύρυθμη και αδιατάρακτη λειτουργία του δεν αφορά μόνον την Εταιρεία ή το τραπεζικό σύστημα αλλά το σύνολο της ελληνικής οικονομίας. Το Σύστημα Πληρωμών υπάγεται στην επίβλεψη του Ευρωσυστήματος και υπόκειται σε περιοδικούς ελέγχους και αξιολόγηση από την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
 
Όσον αφορά τις χρεώσεις της ΔΙΑΣ για τη χρήση της Υπηρεσίας DIASATM, αυτές ανέρχονται, κατά μέγιστον, στο ποσό των έξι λεπτών του ευρώ (0,06 ευρώ) ανά συναλλαγή. Πέραν της αμοιβής αυτής, ουδεμία άλλη χρέωση, ανελαστική ή μη, άμεση ή έμμεση επιβάλλεται από τη ΔΙΑΣ.
 
Τέλος, η ΔΙΑΣ ΑΕ εκφράζει την υποστήριξή της στην πρόσφατη δέσμευση των Πιστωτικών Ιδρυμάτων μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, για αναθεώρηση της αναγγελθείσας τιμολογιακής πολιτικής στις χρεώσεις τους στις ηλεκτρονικές πληρωμές, ώστε οι χρήστες-πολίτες να μην επιβαρύνονται υπέρμετρα και ταυτόχρονα να ωφελείται η Εθνική Οικονομία μέσω της αύξησης των ηλεκτρονικών πληρωμών που συμβάλει στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης για την πάταξη της φοροδιαφυγής που είναι το τελικό ζητούμενο».
 
in.gr