Π. Μαστοράκης: Πως τα τελευταία χρόνια έγινε μεγάλο έργο σε ύδρευση - άρδευση – αποχέτευση

12:34 π.μ. - Τρίτη, 23 Απριλίου 2019
12:04 π.μ. - Τρί, 23/34/2019
Image: Π. Μαστοράκης: Πως τα τελευταία χρόνια έγινε μεγάλο έργο σε ύδρευση - άρδευση – αποχέτευση

Σημαντική η συμβολή της υπηρεσίας

Το θέμα του νερού στην ύδρευση και την άρδευση, τα προβλήματα και οι ανάγκες στον δήμο Ιεράπετρας  αναλύθηκε σε συνέντευξη στον Ηχώ 99,8 του κ. Πέτρου Μαστοράκη αντιδημάρχου και υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με τον συνδυασμό «Ιεράπετρα Νέα Πορεία» με επικεφαλής τον Θ. Καλαντζάκη. Τόνισε ότι ως δημοτική αρχή από τις πρώτες ενέργειες που έκαναν ήταν να δημιουργήσουν Διεύθυνση ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης καθώς η ΔΕΥΑΙ είχε καταργηθεί. Έγιναν μελέτες εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων, επεκτάσεις και αποκαταστάσεις δικτύων. Κατασκευάστηκαν ή κατασκευάζονται νέες δεξαμενές ύδρευσης και άρδευσης. Επίσης εκσυγχρονίστηκε το κεντρικό υδραγωγείο της πόλης, τοποθετήθηκαν αυτόματοι χλωριωτές και έπονται και άλλοι στα χωριά. Η υπηρεσία διαθέτει χημικό και γίνονται αναλύσεις του νερού σε τακτά χρονικά διαστήματα. Παράλληλα αντιμετωπίζονται προβλήματα καθημερινότητας. Τα περισσότερα έργα και οι παρεμβάσεις γίνονται με αυτεπιστασία ώστε να επιτυγχάνεται η οικονομία. Το δε άνοιγμα προγραμμάτων για χρηματοδοτήσεις συνέβαλαν ώστε τα 2,5 τελευταία χρόνια να γίνουν ή να δρομολογηθούν έργα στην Ιεράπετρα, τόνισε.
 
Σε ότι αφορά τον τομέα της αποχέτευσης είπε ότι ο βιολογικός μπορεί πλέον  να δουλεύει σε τριπλάσια ισχύ σε σχέση με το παρελθόν χάρης στις συντηρήσεις  αντλιοστασίων και σε άλλες παρεμβάσεις που γίνονται σε συνεργασία με την υπηρεσία. Τις επόμενες θα εγκατασταθεί ο εργολάβος για να τελειοποιηθεί η διαδικασία της τριτοβάθμιας επεξεργασίας του νερού ώστε αυτό μελλοντικά να διατεθεί για άρδευση. Επίσης τοποθετείται και επεκτείνεται η τηλεμετρία και παρακολουθούνται η πορεία του νερού, τα σπασίματα, η λειτουργία των αντλιών στον βιολογικό κλπ.  
 
Στη συνέχεια ο κ. Μαστοράκης αναφέρθηκε στο κομμάτι του αγροτικού τομέα, στη συνεργασία με τον ενιαίο αγροτικό σύλλογο και τους ΤΟΕΒ. Αλλά και στη συνεργασία με το Επιμελητήριο Λασιθίου για την πετυχημένη αγροτική έκθεση Agroexpo καθώς και στη συνεργασία  με την περιφέρεια, την αποκεντρωμένη διοίκηση, τα υπουργεία για μικρά ή μεγαλύτερα έργα που έχει ανάγκη ο Δήμος.
 
Ακούστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην συνέντευξη: