Π. Καράμπελας: Δύσκολο το έργο των πυροσβεστών το φετινό καλοκαίρι. Κάηκαν περίπου 10.000 στρέμματα

10:27 π.μ. - Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016
10:06 π.μ. - Παρ, 10/27/2016
Image: Π. Καράμπελας: Δύσκολο το έργο των πυροσβεστών το φετινό καλοκαίρι.  Κάηκαν περίπου 10.000 στρέμματα

Ελλείψεις σε προσωπικό - Προσοχή μην ανάβετε φωτιά στην ύπαιθρο μεγάλη επικινδυνότητα λόγω ανομβρίας

Τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας φιλοξένησε χθες  ο ΗΧΩ. Ο κ. Παναγιώτης Καράμπελας αναφέρθηκε στο θέμα με τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το καλοκαίρι σε Σελακανο και Μάλλες από τις οποίες κάηκαν περίπου 10.000 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης. Είπε ότι στο πλαίσιο της προανάκρισης έχουν προκύψει κάποια  στοιχεία για τα αίτια των πυρκαγιών τα οποία έχουν σταλεί στις αρμόδιες αρχές λέγοντας  όμως ότι κατά την προανάκριση δεν έχει προκύψει αυτόπτης μάρτυρας που να κατέθεσε.  
Κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αυτή την περίοδο και να μην ανάβουν φωτιές στην ύπαιθρο καθώς η  επικινδυνότητα  λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας είναι  μεγάλη και μια απροσεξία μπορεί να φέρει την καταστροφή. Για οτιδήποτε πέφτει στην αντίληψή τους μπορούν να επικοινωνούν με το 199  και να ειδοποιούν την υπηρεσία ώστε κατά το δυνατόν γρηγορότερα να βρεθούν στο σημείο. 
Για το προσωπικό είπε ότι υπάρχουν ελλείψεις ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες και  υποστήριξε ότι το κλιμάκιο της Σητείας θα πρέπει να είναι αυτόνομος σταθμός.