ΟΠΕΚΑ: Αλλάζουν οι ημερομηνίες καταβολής των επιδομάτων

7:46 π.μ. - Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020
07:02 π.μ. - Παρ, 21/46/2020
Image: ΟΠΕΚΑ: Αλλάζουν οι ημερομηνίες καταβολής των επιδομάτων

Τη διευκόλυνση των πολιτών με την καθιέρωση συγκεκριμένης ημερομηνίας καταβολής επιδομάτων, συντάξεων και παροχών, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Τη διευκόλυνση των πολιτών με την καθιέρωση συγκεκριμένης ημερομηνίας καταβολής επιδομάτων, συντάξεων και παροχών, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του ΟΠΕΚΑ ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με άρθρο 22 του Ν. 4659/2020, στο εξής, η καταβολή των επιδομάτων, παροχών, οικονομικών και εισοδηματικών ενισχύσεων του ΟΠΕΚΑ θα πραγματοποιείται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα. Με τον καθορισμό συγκεκριμένης ημερομηνίας καταβολής, οι πολίτες έχουν πλέον τη δυνατότητα ευκολότερου οικογενειακού προγραμματισμού, καθώς γνωρίζουν εκ των προτέρων την καθορισμένη ημερομηνία καταβολής των παροχών. Επιπλέον, όπως επισημαίνει ο ΟΠΕΚΑ, αποφεύγεται κάθε πιθανή αναστάτωση ή σύγχυση των πολιτών, λόγω συχνής αλλαγής στις ημερομηνίες.

Ειδικότερα, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου θα καταβληθούν από τον Οργανισμό τα εξής επιδόματα και παροχές: Επίδομα παιδιού, προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ), επίδομα στέγασης, στεγαστική συνδρομή, επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων, σύνταξη υπερηλίκων και επίδομα ομογενών.

Τέλος, διευκρινίζεται ότι η καταβολή του επιδόματος παιδιού αφορά στην πληρωμή της συμπληρωματικής 6ης δόσης του 2019.

in.gr