Όλοι στη μαζική διαδήλωση για τη διάσωση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας

11:07 π.μ. - Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2023
11:02 π.μ. - Πέμ, 02/07/2023
Image: Όλοι στη μαζική διαδήλωση για τη διάσωση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας

Ενωμένες όλες οι δημοτικές παρατάξεις για έναν κοινό σκοπό

 Όλα έτοιμα για μια δυναμική κινητοποίηση για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας  με την κοινωνία να διεκδικεί τα αυτονόητα, δηλαδή την στελέχωσή του με ιατρικό και λοιπό προσωπικό και την εύρυθμη λειτουργία του. 

Κάλεσμα για μια μαζική και δυναμική κινητοποίηση  για τη στήριξη του Νοσοκομείου Ιεράπετρας απηύθυνε μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο Δήμαρχος Θ. Καλαντζάκης. Σύμφωνα με όσα δήλωσε, έχουμε εξαντλήσει τον διάλογο με το Υπουργείο Υγείας,  την 7η ΥΠΕ και πλέον η εικόνα από μια μαζική κινητοποίηση είναι εκείνη που θα μιλήσει και θα στείλει το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι το Νοσοκομείο Ιεράπετρας, πρέπει εδώ και τώρα,  να στηριχθεί και να στελεχωθεί με ιατρικό προσωπικό. Θα μπορούσε η κυβέρνηση  έστω και μέσω του εντέλλεσθε να δώσει  προσωρινά λύση αναλαμβάνοντας  την πολιτική ευθύνη για να καλυφθούν οι ανάγκες. Ο δε Υπουργός,   καλό είναι να μην προχωρά σε άστοχες δηλώσεις αλλά να προχωρήσει σε ουσιαστικές πράξεις ενίσχυσης του Νοσοκομείου. Θέλουμε το νοσοκομείο να λειτουργήσει όπως πρέπει για την παροχή υπηρεσιών υγείας τέτοιες που αξίζουν σε κάθε ασθενή. Πρέπει επίσης να αλλάξει ο τρόπος που γίνονται οι προκηρύξεις. Να γίνει προκήρυξη αποκλειστικά για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας και όχι σε επίπεδο νομού γιατί κάτι τέτοιο σημαίνει ότι μπορεί ο γιατρός να πάει σε  άλλο νοσοκομείο. Εάν και τα άλλα νοσοκομεία του νομού έχουν ανάγκες να γίνονται χωριστές προκηρύξεις,  σημείωσε ο Δήμαρχος, ευχαριστώντας τον περιφερειακό σύμβουλο Γ. Τσιφετάκη αλλά και τον Δήμαρχο Βιάννου για τη στήριξη  αφού πολίτες από το Γούδουρα μέχρι και τη Βιάννο αναμένονται στο σημερινό συλλαλητήριο.

 Ακούστε εδώ τον Δήμαρχο Ιεράπετρας 

Κάλεσμα για συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο απευθύνει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» κ. Αργύρης Πανταζής. Όπως είπε,  υπάρχουν ευθύνες που φτάσαμε στο σήμερα στο Νοσοκομείο, ευθύνες σε πολλά επίπεδα. Αυτό όμως που έχει σημασία,τώρα, είναι ότι το νοσοκομείο Ιεράπετρας πρέπει άμεσα  να στηριχτεί γιατί υπολειτουργεί από την μεγάλη έλλειψη προσωπικού, κυρίως ιατρικού. Η κυβέρνηση είχε όλο τον  χρόνο μπροστά της για να το στηρίξει έμπρακτα το Νοσοκομείο,  με επαρκή στελέχωση βάση των αναγκών του και πλήρη λειτουργία  κλινικών και βέβαια και  των άλλων  τμημάτων ώστε να  διασφαλίζεται η παροχή αξιόλογων υπηρεσιών στους ασθενείς. Οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη αλλά και της αν. Υπουργού κας  Μίνας Γκάγκα  όταν επισκέφθηκε το Νοσοκομείο είναι στην κατεύθυνση στήριξης. Θέλουμε αυτό να το δούμε στην πράξη γιατί κάτι τέτοιο η κοινωνία δεν το βιώνει.  Η Ιεράπετρα λοιπόν ξεσηκώνεται δικαίως, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Πανταζής.

 Ακούστε εδώ τον κ. Πανταζή 

Κάλεσμα για συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας απευθύνει ο δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο» , γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου κ. Γιώργος Αγγελάκης. Όπως είπε, οι Γεραπετρίτες παλεύουν και ζητούν από το Υπουργείο να σκύψει πάνω από το νοσοκομείο Ιεράπετρας και τα νοσοκομεία του νομού, γιατί υπάρχουν ιδιαιτερότητες στο Λασίθι. Οι χιλιομετρικές αποστάσεις είναι μεγάλες και δεν είναι εύκολες με το υπάρχον οδικό δίκτυο. Τα νοσοκομεία του νομού Λασιθίου είναι τρία, Ιεράπετρας, Αγίου Νικολάου, Σητείας, όχι τέσσερα. Το τέταρτο, της Νεάπολης , έχει πάρει το δρόμο του ως Κέντρο Αποκατάστασης . Όλες αυτές τις δομές υγείας τις έχει ανάγκη ο νομός. Για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας οι ιθύνοντες του Υπουργείου λένε ότι δεν κλείνει. Ναι δεν κλείνει με την έννοια ότι δεν μπαίνει λουκέτο στο κτίριο. Θα κλείσει όμως από την έλλειψη γιατρών. Χρειάζεται λοιπόν να ενισχυθεί με γιατρούς. Άμεσα. Να δοθούν κίνητρα σε γιατρούς να έρθουν στην Ιεράπετρα. Να χαρακτηριστεί σε Α΄ ζώνη , άγονη γραμμή, όλος ο νομός. Είναι ήδη η Σητεία. Πρέπει χαρακτηριστεί έτσι όλος ο νομός, υποστήριξε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Αγγελάκης.

Ακούστε εδώ τον κ. Αγγελάκη

Το δικό της κάλεσμα απηύθυνε και η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κα Μαρία Κοτσιφάκη λέγοντας ότι υπάρχει σχέδιο της κυβέρνησης για την υγεία πανελλαδικά μέσω ΣΔΙΤ, σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και αυτό ήδη έχει αρχίσει να φαίνεται. Φαίνεται και στην Ιεράπετρα όπου ανοίγει ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο. Ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους και αγωνίζεται για δημόσια νοσοκομεία, για δημόσια υγεία. Πρέπει να μιλάμε για αναβάθμιση του νοσοκομείου Ιεράπετρας και όλων των νοσοκομείων της χώρας γιατί όλοι έχουμε ανάγκη από παροχές υγείας. Όχι με μετακινήσεις γιατρών στηρίζοντας το ένα νοσοκομείο δημιουργώντας πρόβλημα κάπου αλλού. Κάθε νοσοκομείο πρέπει να αναβαθμιστεί, τόνισε μεταξύ άλλων.

Ακούστε εδώ την κα Κοτσιφάκη.