Οι Τούρκοι γκρεμίζουν αγάλματα και λεηλατούν το Αφρίν μετά την κατάληψή του [Βίντεο]

8:56 π.μ. - Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018
08:03 π.μ. - Δευ, 19/56/2018
Image: Οι Τούρκοι γκρεμίζουν αγάλματα και λεηλατούν το Αφρίν μετά την κατάληψή του [Βίντεο]

Εικόνες που προκαλούν

Άγαλμα που συνδέεται με την κουρδική παράδοση και τον πολιτισμό στο κέντρο του Αφρίν γκρέμισαν οι τουρκικές δυνάμεις και οι σύροι σύμμαχοί τους κατά την κατάληψη της πόλης, προκαλώντας αναμφίβολα αρνητικές αντιδράσεις.
 
Όπως ανακοίνωσε ομάδα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων των οποίων ηγούνται οι Κούρδοι στο Whatsapp, επικαλούμενη κέντρο ενημέρωσης στο Αφρίν, το άγαλμα αυτό ήταν του σιδηρουργού Κάβα, κεντρικού ήρωα της ιστορίας των Κούρδων για τη γιορτή του Νεβρόζ, του κουρδικού Νέου Έτους.
 
Στην ανακοίνωση του Whatsapp υπογραμμίζεται ότι αυτή ήταν «η πρώτη κατάφωρη παραβίαση του πολιτισμού και της ιστορίας του κουρδικού λαού από την ώρα που καταλήφθηκε το Αφρίν».
 
Παράλληλα, όπως αναφέρουν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου, σύροι αντάρτες που πολέμησαν στο πλευρό της Τουρκίας άρχισαν να λεηλατούν την πόλη. λίγες ώρες αφότου την έθεσαν υπό τον πλήρη έλεγχό τους.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, λεηλάτησαν ιδιωτικές περιουσίες, σπίτια και καταστήματα, ενώ παράλληλα έκλεψαν γεωργικά μηχανήματα και εργαλεία από χωριά γύρω από την πόλη του Αφρίν. Λεηλασίες παρατηρήθηκαν, επίσης, σε πολιτικά γραφεία και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
 
Ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφεραν ότι οι δράστες έβαλαν τα κλοπιμαία σε αυτοκίνητα και φορτηγάκια και απομακρύνθηκαν από το σημείο, με αποτέλεσμα κάτοικοι οι οποίοι επέστρεφαν στις εστίες και τα αγροκτήματά τους να διαπιστώσουν πως οι περιουσίες τους είχαν εξαφανιστεί.
 



in.gr