Οι φορείς της Σητείας στηρίζουν την επένδυση στο Τοπλού

5:40 μ.μ. - Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017
05:08 μ.μ. - Παρ, 11/40/2017
Image: Οι φορείς της Σητείας στηρίζουν την επένδυση στο Τοπλού

Τι είπαν στη συνάντηση με τους επενδυτές - Μέχρι το Κάβο Σίδερο φτάνει η επένδυση

Χέρι χέρι θα πορευτούν οι κοινωνικοί και παραγωγικοί φορείς της Σητείας με τους εκπροσώπους της βρετανικής εταιρείας Loyalword Ltd για την υλοποίηση της μεγάλης επένδυσης στο Τοπλού. Αυτό επιβεβαιώθηκε κατά τη συνάντηση που έλαβε χώρα πρόσφατα στη Σητεία και το περιεχόμενό της δημοσιοποίησαν οι φορείς της περιοχής, που αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση.
 
Πρόκειται για τον Εμπορικό Σύλλογο, την Ένωση Ξενοδόχων Επαρχίας  Σητείας, την Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων Νομού Λασιθίου, το Σωματείο Ιδιοκτητών Αγοραίων Αυτοκινήτων Σητείας “ΠΡΑΙΣΣΟΣ”, τον Σύλλογο Ηλεκτρολόγων – Μηχανικών Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετιστών Επαρχίας Σητείας, τον Σύνδεσμο Ηλεκτρολόγων Εγκαταστάσεων  Ν. Λασιθίου, την Ένωση Τουριστικών Μονάδων Αυτοεξυπηρέτησης “Η ΕΣΤΙΑ”, την Επαγγελματική Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών, την Ένωση Ιδιοκτητών Δ.Χ. Φορτηγών Αυτοκινήτων  Σητείας και τον Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) Παπαγιαννάδων.
 
Κατά τη συνάντηση αυτή, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, διευκρινίστηκε ότι είναι πλέον ξεκάθαρο και με τη βούλα του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι στην περιοχή ιδιοκτησίας του Ιδρύματος Παναγία Ακρωτηριανή θα υλοποιηθεί έργο υψηλής ποιότητας τουρισμού, το οποίο αναμένεται να έχει σημαντικές ωφέλειες για την Σητεία και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου, όπως: αύξηση της άμεσης απασχόλησης, τόνωση της επιχειρηματικότητας, αύξηση της ζήτησης στον τομέα των υπηρεσιών, αύξηση της εμπορικής κίνησης, δημιουργία ευκαιριών για την παραμονή του πληθυσμού και ιδιαίτερα των νέων στον Δήμο Σητείας, ευκαιριών ακόμα και στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα της αγροτικής παραγωγής, των βιοτεχνικών εργαστηρίων, της παραγωγής και ανάδειξης των τοπικών προϊόντων και χειροτεχνίας.
 
Στο πλαίσιο αυτό, υποστηρίζουν οι φορείς, οι επενδυτές  μας διαβεβαίωσαν ότι ετοιμάζονται πυρετωδώς για τα επόμενα βήματα (εκπόνηση ΜΠΕ). Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε και ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία των φορέων της πόλης  με τους επενδυτές, ώστε να διασφαλισθεί η διάχυση των θετικών ωφελειών από την κατασκευή και λειτουργία του έργου πρωτίστως στην τοπική περιοχή και η ανάληψη κοινών δράσεων, σε κατάλληλο χρόνο, για την ενημέρωση των πολιτών για τις ευκαιρίες που θα δημιουρ- γηθούν.
 
Διαβεβαιώσαμε τους επενδυτές, αναφέρουν οι φορείς, ότι ο τόπος μας είναι ένας φιλικός τόπος για την εδώ και χρόνια ταλαιπωρημένη επένδυσή τους, καθώς και για κάθε επένδυση, η οποία σέβεται το περιβάλλον και αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.
 
Για τον λόγο αυτό άλλωστε οι φορείς υποστήριξαν ενεργά την επένδυση στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενώνοντας τη φωνή τους με αυτή των επενδυτών και σύνθημα την προσέλκυση υγιών και προσεκτικά σχεδιασμένων επενδύσεων που θα συμβάλουν στην άνοδο του μέσου βιοτικού επιπέδου των κατοίκων του Δήμου μας, ακόμα και σε καιρούς κρίσης όπως αυτοί που διανύουμε.
 
Πηγή: patris.gr