Οι εργαζόμενοι στη «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ» ελπίζουν και περιμένουν

10:56 π.μ. - Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017
10:12 π.μ. - Τετ, 27/56/2017
Image: Οι εργαζόμενοι στη «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ» ελπίζουν και περιμένουν

Οι εργαζόμενοι της δομής ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ στον Βύρωνα συνεχίζουν τον αγώνα τους για τα δεδουλευμένα

Την ώρα που ο ιδιοκτήτης έχει πλέον χάσει την άδεια λειτουργίας μετά τη διαχρονική αδιαφανή και σπάταλη διαχείριση των πόρων που λάμβανε τακτικά η δομή από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ. 
 
Η «Εφ.Συν.» με σειρά δημοσιευμάτων παρουσίασε όλη τη σκοτεινή διαδρομή και τις απίστευτες περιπέτειες εργαζομένων και φιλοξενουμένων στη συγκεκριμένη δομή, τα δάνεια, τις ανεξόφλητες εισφορές, τους θολούς διακανονισμούς με τις τράπεζες και τις συνέπειες όλων αυτών των διαδικασιών στην εύρυθμη λειτουργία άλλης μιας ευαίσθητης μονάδας και κυρίως σε όσους δέχονταν τις υπηρεσίες της. 
 
Οι εργαζόμενοι στάθηκαν για μεγάλο διάστημα δίπλα στους τροφίμους και τους φιλοξενουμένους, μέχρι που η απλήρωτη εργασία ξεπέρασε κάθε ανεκτό όριο για την επιβίωσή τους.
 
Μετά τις φιλότιμες προσπάθειες και κινητοποιήσεις εργαζομένων του Οικοτροφείου Καλλίπολις, η Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας του υπουργείου Υγείας στάθηκε, όπως και οι ίδιοι τονίζουν, στο ύψος των περιστάσεων και στήριξε τους εργαζομένους στον δύσκολο αυτόν αγώνα.
 
Ομως, ενώ τα βασικά τους αιτήματα εισακούστηκαν και επιλύθηκαν με την παρέμβαση του υπουργείου Υγείας και πλέον οι εργαζόμενοι από τον Απρίλιο του 2017 αμείβονται κανονικά για το έργο που προσφέρουν, παραμένει σε εκκρεμότητα το σύνολο των δεδουλευμένων τους τους προηγούμενους μήνες. 
 
Οι εργαζόμενοι έχουν κινηθεί νομικά και η απόφαση βγήκε υπέρ τους. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν 700.000 ευρώ στον ΕΟΠΥΥ και περίπου 99.000 ευρώ στο υπουργείο Υγείας που προορίζονται για την εταιρεία ΑΜΚΕ ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ και τα οποία αρκούν για να καλύψουν τις παλιές οφειλές προς εργαζομένους, που φτάνουν σήμερα στο ποσό των 115.000 ευρώ, το ζήτημα δεν έχει ακόμη διευθετηθεί.
 
Η καθυστέρηση αυτή έχει άμεση επίπτωση στους ίδιους και στις οικογένειές τους, μια και όλο το διάστημα που παρέμεναν απλήρωτοι δημιούργησαν, όπως ήταν φυσικό, μεγάλες υποχρεώσεις. 
 
Σε επικοινωνία τους με την «Εφ.Συν.» οι ίδιοι δηλώνουν ότι συνεχίζουν να ελπίζουν πως το υπουργείο Υγείας, που με πολλούς τρόπους ενδιαφέρθηκε για τα προβλήματά τους, θα φροντίσει σε συνεννόηση με τον ΕΟΠΥΥ να δοθεί άμεσα η λύση έτσι ώστε αυτή η αδικία που είναι φορτωμένη στις πλάτες τους να αποκατασταθεί.
 
 
Πηγή: efsyn.gr