Οι απόψεις των παρατάξεων του χθεσινού ΔΣ | Ρεπορτάζ

12:34 π.μ. - Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015
12:03 π.μ. - Παρ, 20/34/2015
Image: Οι απόψεις των παρατάξεων του χθεσινού ΔΣ | Ρεπορτάζ

Δημοτικό συμβούλιο πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 19/3/2015 με πολλά ημερησίας αλλά και εκτός ημερησίας διάταξης θέματα.

Ο κ. Γιώργος Προϊστάκης επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δημιουργική Συνεργασία” μας μίλησε για κάποια από τα θέματα που ανέδειξαν. Το σημείο όπου θα δημιουργηθεί το ΚΤΕΛ στηρίζουν ότι δεν είναι νομότυπο για διάφορους λόγους όπως ότι υπάρχει σχολική μονάδα δίπλα αλλά και το τίμημα που πληρώνει για την ενοικίαση του χώρου είναι λίγο σε σχέση με την αξία του χώρου.
Επίσης μας είπε για το θέμα του παραλιακού μετώπου ότι δε γίνεται να αφήσουν τους καταστηματάρχες στο έλεος τους. Ο δήμος θα πρέπει να είναι μπροστά στο θέμα αυτό.
Για την κοπή των δέντρων μας είπε ότι συμφωνούν ότι κάποια πρέπει να φύγουν για να ομορφύνει ο χώρος αλλά θα αντισταθούν με κάποια άλλα που δεν θα προκαλούν πρόβλημα.
 
Τέσσερα θέματα ανέδειξαν οι “Πολίτες Εν Δράσει” όπως μας ενημέρωσε ο κ. Κωστής Μπαλοθιάρης.
Το 1ο αφορούσε καταγγελία στην περιοχή του Μύρτους για αυθαίρετη παρέμβαση σε βουνό για δημιουργία θερμοκηπίου.
Ακόμα ανέδειξαν θέμα στο Μακρύ Γιαλό με παραδρόμους που έχουν κλείσει με κολωνάκια με αποτέλεσμα αγρότες να μη μπορούν να πάνε στα χωράφια τους.
Επιπλέον μίλησαν για το αγροτικό ιατρείο Γρά Λυγιάς όπου δεν έχει λυθεί το θέμα του ενοικίου που είναι απλήρωτο αρκετούς μήνες τώρα και ο ιδιοκτήτης απειλεί με έξωση. Και επίσης τέθηκε το θέμα της στέγασης και του προσωπικού του ΚΕΦ Ιεράπετρας. 
Στο θέμα της κοπής των δέντρων οι “Πολίτες Εν Δράσει” ζητούν να ελεγχθούν ένα ένα τα δέντρα για την κατάλληλη τοποθέτηση τους.
 
Ο κ. Μανώλης Γερακιανάκης επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Κίνηση Πολιτών” μας ανέφερε τα θέματα που ανέδειξαν. Ζήτησαν λοιπόν συνέπεια αποφάσεων από το Δ.Σ. Αναφορικά με τις παρελάσεις είπαν ότι δε θα πρέπει να αποδίδουν φόρο τιμής σε αυτούς που εκπροσωπούν τους θεσμούς αλλά στους πεσόντες. Ζήτησαν να επισπευστούν οι διαδικασίες για το νησί και να μπει μια τάξη.
Και για το θέμα που υπάρχει με τους απλήρωτους συμβασιούχους του δήμου ζήτησαν να πιέσουν την περιφέρεια για να λυθεί.
 
Στο θέμα των απλήρωτων συμβασιούχων κυρίως στάθηκε και η κα Μαρία Κοτσυφάκη επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” όπου είπε ότι ο Δήμος πρέπει να κάνει οργανόγραμμα με τις ανάγκες του και να απαιτήσει μόνιμο προσωπικό.
 
Τέλος μιλήσαμε με τον κ. Ιωάννη Τζιρβελάκη, πρόεδρο του Δ.Σ. όπου μας έδωσε απαντησεις στα θέματα.
Αναφορικά με το Μακρύ Γιαλό μας είπε ότι οι κάτοικοι θα πρέπει να το δουν διαφορετικά το θέμα και να αφήσουν τις διαδικασίες να εξελιχθούν όπου μόλις τελειώσουν οι παράδρομοι θα ανοίξουν. Για το αγροτικό ιατρείο Γρά Λυγιάς είπε ότι είναι ευθύνη του νοσοκομείου Ιεράπετρας και όχι του Δήμου αλλα ο Δήμαρχος προτίθεται να βάλει τα χρήματα από τη τσέπη του προκειμένου να λυθεί το θέμα.
Για τους απλήρωτους εργαζόμενους μας είπε ότι θα πληρωθούν απλά υπάρχει αυτή η μεγάλη γραφειοκρατία.
Για τα θέματα Νοσοκομείο-ΤΕΙ είπε ότι θα πρέπει να δώσουμε πίστωση χρόνου στη νέα κυβέρνηση για να δούμε τι θα γίνει. 
Για το νησί μας είπε ότι έχει έρθει ανεπίσημη μελέτη και περιμένουν τη διαβούλευση για να προχωρήσουν.
Για το ΚΤΕΛ είπε ότι το σχέδιο πόλης προβλέπει να γίνει στο συγκεκριμένο χώρο που έχει αποφασιστεί αντίθετα η σχολική μονάδα που βρίσκεται εκεί είναι παράνομη. Θα δούνε στη συνέχεια τι θα γίνει.