Οι απόψεις Παπαδοπετράκη αναστάτωσαν το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας

1:19 μ.μ. - Τρίτη, 22 Μαΐου 2018
01:05 μ.μ. - Τρί, 22/19/2018
Image: Οι απόψεις Παπαδοπετράκη αναστάτωσαν το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας

Ακούστε απόσπασμα της συνεδρίασης

Απίστευτη τροπή πήρε η συζήτηση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας όταν προ ημερησίας διατάξεως έγινε συζήτηση για την επίθεση βίας στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Ηλίας Νταραράς κατέθεσε πρόταση για ψήφισμα το οποίο είχε ως εξής: «Το δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Ιωάννης Μπουτάρης. Όποια πράξη βίας από όπου και εάν προέρχεται, δεν μπορεί να είναι αποδεκτή από κανένα δημοκρατικό και κυρίως σκεπτόμενο πολίτη. Τέτοιες ενέργειες δεν ταιριάζουν στον πολιτισμό μας και πληγώνουν βαθιά τη Δημοκρατία που επινόησαν οι προγόνοι μας».
 
Εν συνεχεία με τη σειρά που τοποθετήθηκαν κατά τη συνεδρίαση : Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Προϊστάκης μεταξύ άλλων έκανε  λόγο για τακτικές και πρακτικές που δημιουργούν μια εικόνα αρνητική για τη χώρα. Καθένας από εμάς θα μπορούσε να είναι στη θέση του Γ. Μπουτάρη για αυτό   βαρύνει το τι λέμε , τι άποψη εκφράζουμε, τι λέμε  στα πηγαδάκια , στο λόγο μας δημόσια σημείωσε καταθέτοντας ως παράταξη κείμενο -πρόταση για ψήφισμα.  Ο αντιδήμαρχος κ. Αργύρης Πανταζής είπε ανάμεσα σε άλλα οτι καταδικάζει τέτοιες συμπεριφορές από ανθρώπους που ούτε να λειτουργήσουν ξέρουν και έχουν μάθει πουλώντας μαγκιά , να προσβάλουν θεσμούς πρόσωπα και καταστάσεις.  Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας  κ. Μιχάλης Μαχαιράς επεσήμανε  ότι,  τα γεγονότα αυτά σηματοδοτούν μια εξελισσόμενη κρίση στην ελληνική κοινωνία όπου οφείλουμε όλοι οι πολίτες με δημοκρατικό φρόνημα να σηκώσουμε το βάρος όσο αναλογεί στον καθένα να υπερασπιστούμε βασικές δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα. Υπάρχουν στοιχεία ότι ήταν οργανωμένο το χτύπημα, ο κ. Μπουτάρης το καταγγέλλει αυτό. Αυτό δείχνει ότι περνάμε σε ένα νέο στάδιο βιας , χωρίς καλυμμένα πρόσωπα , μπροστά στις κάμερες , παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων που δείχνουν ότι συγκεκριμένες ομάδες θεωρούν ότι χαίρουν κάποιας ασυλίας ή νιώθουν τέτοια αυτοπεποίθηση ώστε  διαπράττουν τέτοια εγκλήματα ποινικού δικαίου με πολιτικό κίνητρο χωρίς καμία προφύλαξη. .. Σε άλλο σημείο και όσων αφορά την πρόταση που κατατέθηκε από το προεδρείο του Δ.Σ. ανέφερε ότι δεν τους βρίσκει αντίθετους θα ήθελαν όμως να είναι πιο συγκεκριμένο   από που εκπορεύονται οι ενέργειες και ποιο είναι το θύμα.  Ο πρόεδρος Μύρτου κ. Αλέξανδρος Παντελάκης ανέφερε ότι δημοκρατία σημαίνει ελευθερία και ισότητα. Σε μια χώρα που η διαφορετική άποψη , η διαφορετικότητα των ανθρώπων ,δεν γίνεται σεβαστή ,  είναι λυπηρό που έχουμε τέτοια φαινόμενα. Ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας  κ. Ανδρέας Παπαδοπετράκης λαμβάνοντας το λόγο ανέφερε  ότι,  πριν από λίγο καιρό το δημοτικό συμβούλιο εξέδωσε ψήφισμα για τη Μακεδονία και τώρα θα πάρουμε απόφαση για ένα ψήφισμα για τον Μπουτάρη που οι απόψεις του λένε ότι η Μακεδονία δεν είναι μόνο ελληνική και άλλες τέτοιες απόψεις; Θεωρώ ότι είναι παράτολμο να κάνουμε μια τέτοια κίνηση ειδικά εάν δεν συμπληρώσουμε στο ψήφισμα τον λόγο που έγινε αυτό;  Αυτοί που του επιτέθηκαν ήταν όλοι φασίστες; Θεωρώ ότι ήταν πατριώτες , ήταν Πόντιοι και μην ξεχνάμε ότι ο Πόντος και η Κρήτης αποτελούν πυλώνες του ελληνισμού και δεν μπορείς να βγαίνεις  και να λες  χέστ…..κα αμα  ο Κεμάλ Ατατούρκ σκότωσε Πόντιους , Έλληνες.
 
 
 
Ένα σχόλιο στο σημείο έγινε  από τον  δημοτικό σύμβουλο κ. Αντώνη Πετρά ενώ στη συνέχεια τοποθετήθηκαν  ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Ιάκωβος Μαχαιράς και αργότερα η κα Μυλωνά
 
 
 
Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης είπε ότι σε ένα δημοτικό συμβούλιο κάθε δημοτικός σύμβουλος έχει τις απόψεις του.  Καταδικάζω το γεγονός με τον ξυλοδαρμό του  Δημάρχου. Ένα περιστατικό βίας απαράδεκτο. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν  αδιέξοδα, υπάρχει διάλογος. Στο διάλογο θα ακούσω τις διάφορες απόψεις, τόνισε.  Ο κ. Μ. Μαχαιράς κάλεσε τον Δήμαρχο να πάρει πιο σαφή θέση εάν   αποδέχεται τις απόψεις του κ. Παπαδοπετράκη . Δεν θα μου κανείς τι να πω απάντησε ο Δήμαρχος. Καταδικάζω τα φαινόμενα βίας από όπου και εάν προέρχονται. Δεν θα πως όμως στον κ. Παπαδοπετράκη τι θα πει. Ακούγεται, εκφράζεται κρίνεται για αυτά που λέει.   
 
 
 
Ακούστε εδώ τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου:
 
 
 
Σημειώνεται ότι το θέμα που συζητήθηκε τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα έρθει  ως τακτικό στην επόμενη συνεδρίαση.