Οι αγρότες του Οροπεδίου μετρούν τις «πληγές» τους

11:55 π.μ. - Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015
11:10 π.μ. - Δευ, 26/55/2015
Image: Οι αγρότες του Οροπεδίου μετρούν τις «πληγές» τους

Μεγάλες ζημιές έχουν υποστεί οι καλλιέργειες στο δήμο Οροπεδίου Λασιθίου μετά την κακοκαιρία των προηγούμενων 24ώρων.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννη Στεφανάκη, οι καλλιέργειες πατάτες στα χωράφια πλημμύρισαν με νερό με αποτέλεσμα να καταστραφούν, σημαίνοντας μεγάλη οικονομική καταστροφή για τους παραγωγούς.
 
Στο οδικό δίκτυο, πάντως, η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί, αφού όμως για άλλη μια φορά με το "καλημέρα" της κακοκαιρίας, το Οροπέδιο "είδε" δρόμους να κλείνουν... Προβλήματα καταγράφηκαν στο οδικό δίκτυο από την Κερά και πάνω, από την πλευρά της Χερσονήσου, με την κατάσταση να εξομαλύνεται την Κυριακή με τη συνδρομή μηχανημάτων από το δήμο Χερσονήσου που απομάκρυναν πεσμένα δέντρα και πέτρες και άνοιξαν το δρόμο.
 
Ωστόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, που παραμένει "απροστάτευτο" στην κακοκαιρία. Το κτίριο ιδιοκτησίας του δήμου, εδώ και 20 χρόνια έχει παραχωρηθεί στη ΔΥΠΕ, για τη στέγαση του Κέντρου Υγείας, επομένως οι όποιες εργασίες συντήρησης είναι αρμοδιότητα της ΔΥΠΕ. Εργασίες που έγιναν χθες στο κτίριο, πραγματοποιήθηκαν στο εσωτερικό του κτίσματος, δεν έγινε όμως τίποτα για την μόνωση του κτιρίου, με αποτέλεσμα φέτος να έχουν εξαπλωθεί ... κουβάδες για να μαζεύουν το νερό της βροχής. "Χρειάζεται μια νέα, μεγάλη εργολαβία από τη ΔΥΠΕ για να γίνουν παρεμβάσεις και στα υπόγεια όπου περνάει νερό" - λέει ο δήμαρχος, Γιάννης Στεφανάκης. Για το θέμα μάλιστα, η δημοτική αρχή έχει ενημερώσει τη ΔΥΠΕ Κρήτης, τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, την αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, πριν από μία εβδομάδα αλλά και τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη για θέματα υγείας, κ.Κλώντζα πριν από περίπου ένα μήνα. 









cretalive.gr