Ο Υπουργός Ναυτιλίας στον Ηχώ 99,8 για σχολές, προσαγωγό, μεταφορικό ισοδύναμο, μουσικό γυμνάσιο

1:01 μ.μ. - Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019
01:10 μ.μ. - Τρί, 22/01/2019
Image: Ο Υπουργός Ναυτιλίας στον Ηχώ 99,8 για σχολές, προσαγωγό, μεταφορικό ισοδύναμο, μουσικό γυμνάσιο

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης μιλά για τα θέματα του Λασιθίου

Ο υπουργός ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής  κ. Γιάννης Πλακιωτάκης , βουλευτής Λασιθίου φιλοξενήθηκε στον Ηχώ 99,9 κα την εκπομπή «Καλημέρα Λασίθι» με τη Μαρία Τσαγκαράκη. Θέματα που σχετίζονται με το Υπουργείο και τις αρμοδιότητές του ως Υπουργός αλλά και ζητήματα που αφορούν στον νομό Λασιθίου τέθηκαν στην ατζέντα της συζήτησης
 
Ο κ. Πλακιωτάκης ειδικότερα αναφέρθηκε στο πλοίο ασφαλείας σε περίπτωση που το επόμενο διάστημα γίνουν απεργίες από την ΠΝΟ λέγοντας ότι είναι σεβαστό το δικαίωμα στην απεργία ωστόσο δεν θα πρέπει να πλήττονται άλλες ομάδες παραγωγικές, κοινωνικές κ.α.  Σε κάθε περίπτωση υπάρχει νόμος του κράτους γι ατο πλοίο ασφαλείας  και δεν θα επιτρέψει να διακινδυνεύσουν το εισόδημα των αγροτών ή να χαθούν αγορές.
 
Σε ότι έχει να κάνει με το μεταφορικό ισοδύναμο, δεν καταργείται, το πιο πιθανόν όμως είναι ότι θα υπάρξουν τροποποιήσεις καθώς με τον τρόπο που έχει εφαρμοστεί ως τώρα δεν έχει την απαιτούμενη απορροφητικότητα είτε γιατί σχεδιάστηκε πρόχειρα είτε γιατί οι κάτοικοι των νησιών δεν βρήκαν χρήσιμη την εφαρμογή του μέτρου έτσι όπως είχε έρθει από την προηγούμενη κυβέρνηση. Πλέον ως υπουργείο ανέθεσαν μελέτη σε επιστημονικούς φορείς που θα μελετήσουν τη δημιουργία σύγχρονου μοντέλου ανάπτυξης ένα επχειρησιακό πρόγραμμα για τον νησιωτικό τομέα. Μέσα στη μελέτη αυτή θα περιλαμβάνεται το μεταφορικό ισοδύναμο και από εκεί θα προκύψουν οι αναγκαίες τροποποιήσεις.
 
Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου με έδρα το Καβούσι αλλά και στο  Τμήμα Φυσικοθεραπείας τονίζοντας ότι η κυβέρνηση στηρίζει τη λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου , οι συνθήκες του οποίου όμως για διάφορους λόγους στους οποίους και έκανε αναφορά  δεν ήταν τέτοιες για να λειτουργήσει από φέτος , προσθέτοντας πως θα στηρίξει και τα βιώσιμα πανεπιστημιακά τμήματα του Λασιθίου.
 
Για το θέμα της προσαγωγού διώρυγας Μύρτου, ένα έργο το οποίο αν και έχει δημοπρατηθεί δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η υλοποίησή του και η καθυστέρηση αυτή προκαλεί ανησυχία στην τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα στους αγρότες ο κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, είπε ότι  σήμερα είχε επικοινωνία με τον υπουργό υποδομών και εκείνο που του μετέφερε είναι ότι τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η σύμβαση με τον εργολάβο οπότε το έργο σύντομα θα ξεκινήσει. Ένα έργο σημαντικό για τους παραγωγούς και ευρύτερα για την Ιεράπετρα οι άνθρωποι της οποίας προσφέρουν τόσα στην ελληνική οικονομία, τόνισε ο Υπουργός.  
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Πλακιωτάκη: