Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας διαμαρτύρεται για τον αποκλεισμό από το ΔΣ

11:34 π.μ. - Παρασκευή, 8 Μαΐου 2020
11:05 π.μ. - Παρ, 08/34/2020
Image: Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας διαμαρτύρεται για τον αποκλεισμό από το ΔΣ

"Απαιτούμε τον επαναπροσδιορισμό και την επανασύνθεση του ΔΣ"

Προς

Υπουργό Υγειάς κον Κικίλια Βασίλειο

Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κον Πλακιωτάκη Ιωάννη

Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λασιθίου κον Θραψανιώτη Ιωάννη

Διοικήτρια 7ης ΥΠΕ κα Μπορμπουδάκη Ελένη

Δήμαρχο Ιεράπετρας κον Καλαντζάκη Θεοδόση

Διοικητή Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου Ανδρεαδάκη Εμμανουήλ

Αξιότιμοι Κύριοι/ες

Με μεγάλη μας έκπληξη την Δευτέρα 4/5/2020 πληροφορηθήκαμε μέσω του τύπου και των Μ.Μ.Ε. τον αποκλεισμό του Γ.Ν. – Κ.Υ. Ιεράπετρας από την εκπροσώπηση στο νέο Δ.Σ. των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου. Πρόκειται για μία εξέλιξη η οποία είναι αρνητική για το νοσοκομείο μας, αφού μένει εκτός από το κέντρο λήψης αποφάσεων στο οποίο τόσα χρόνια δήλωνε παρόν.

Τα παραπάνω προέκυψαν μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της Υπουργικής Απόφασης η οποία καθορίζει τη νέα σύνθεση του Δ.Σ των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου τροποποιώντας την προηγουμένη και μετατρέποντας το Δ.Σ. από 5μελες σε 3μελές έχοντας 1 μέλος από το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, 1 μέλος από Το νοσοκομειο Σητείας και 1 μέλος εκτός του τομέα της υγείας ενώ το ΔΣ συμπληρώνουν 1 αιρετός εκπρόσωπος Ιατρών καθώς επίσης και 1 αιρετός εκπρόσωπος εργαζομένων.

Η Ιεράπετρα των 35.000 κατοίκων καθώς επίσης και της αυξημένης επισκεψιμότητας την οποίας έχει κάθε χρόνο, αποκλείσθηκε εντελώς από την εκπροσώπηση στο Δ.Σ και πλέον έχει μόνο εισηγητικό χαρακτήρα.

Η παραπάνω απόφαση και σύνθεση του Δ.Σ. δημιούργησε έντονη αντίδραση ενώ εγείρει έντονο προβληματισμό και πολλά εύλογα ερωτήματα στους εργαζομένους του Γ.Ν. – Κ.Υ. Ιεράπετρας καθώς επίσης και στον ντόπιο πληθυσμό κατά πόσο η ενέργεια αυτή είναι τυχαία ή μεθοδευμένη και από ποιους;

Ποιες σκοπιμότητες και ποια συμφέροντα (αν υπάρχουν) τείνουν να εξυπηρετηθούν;

Πώς ένα νοσοκομείο το οποίο βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και εξέλιξης μένει εκτός του κέντρου αποφάσεων;

Με δεδομένη την πεποίθηση μας ως Σύλλογος Εργαζομένων ότι η σύνθεση του νέου Δ.Σ και ο αποκλεισμός του Νοσοκομείου Ιεράπετρας αλλά και μίας ολόκληρης πόλης, οφείλεται σε παράλειψη και όχι σε στοχευμένη ενεργεία ταπεινών κινήτρων από πλευράς τόσο της Κυβέρνησης όσο και της 7ης ΥΠΕ δε μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι .

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΜΑΣ

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΝΩΜΗΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟ ΟΠΟΊΟ ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΕΦΗΣΥΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΟΡΓΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ