Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» καλεί τον κόσμο στην απεργία

5:12 μ.μ. - Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016
05:05 μ.μ. - Τετ, 04/12/2016
Image: Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» καλεί τον κόσμο στην απεργία

Kάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ της 7ης Απριλίου κάνει ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» προς τα μέλη του.

Το κείμενο:
 
Να μη φτάσει στη Βουλή το αντιασφαλιστικό έκτρωμα! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 7 ΑΠΡΙΛΗ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!!
 
Πέντε λόγοι για να κάνεις απεργία στις 7 Απρίλη:
 
1ο: H «ασφαλιστική πρόταση» που προωθείται από την κυβέρνηση και το «κουαρτέτο», στο πλαίσιο των τριών μνημονίων και των αντίστοιχων δανειακών συμβάσεων, αποσκοπεί στο να μετατρέψει την κοινωνική ασφάλιση από δημόσιο δικαίωμα σε ατομική υπόθεση, σχεδόν άπιαστο όνειρο ειδικά για τους νέους ανθρώπους και τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα. Αυτά που φαίνεται ότι έχουν «κλειδώσει» είναι η μείωση του ποσού της εθνικής σύνταξης από τα 384 € (της αρχικής πρότασης) στα 350 € ή και χαμηλότερα για ασφάλιση 20 ετών, ενώ σε περιπτώσεις συνταξιοδότησης προ της 20ετίας, δηλαδή με 15 ως 20 έτη ασφάλισης, το ποσό της εθνικής σύνταξης μπορεί να είναι χαμηλότερο από 300 € !!
 
Ταυτόχρονα τα ποσοστά αναπλήρωσης που αφορούν την αναλογική σύνταξη θα είναι ακόμα πιο κάτω από τα χαμηλά ποσοστά αναπλήρωσης που προβλέπονται από το αρχικό σχέδιο νόμου. Έτσι φαίνεται να κλειδώνει ποσοστό μικρότερο κι από το 0,8% για τα 15-25 χρόνια ασφάλισης. Συζητιούνται οριζόντιες μειώσεις 7% στις επικουρικές και μειώσεις από 20% ως και 30% στα εφάπαξ του Δημοσίου ενώ ήδη αποφάσισαν τη νέα περικοπή (κατά 32,5%) του μερίσματος του ΜΤΠΥ.
 
Όσο για τη διατήρηση της περίφημης «προσωπικής διαφοράς» μετά τον επανυπολογισμό των συντάξεων μέχρι το 2018 θα εξαρτάται από το αν θα τηρείται το πρόγραμμα περιστολής της συνταξιοδοτικής δαπάνης με έλεγχο και επαναξιολόγηση το 2017…! Επιβεβαιώνεται δηλαδή αυτό που διαπιστώναμε από τη στιγμή της δημοσίευσης του σχεδίου νόμου του Κατρούγκαλου, ότι τα μέτρα που τελικά θα παρθούν θα είναι πολύ χειρότερα από αυτά που η Κυβέρνηση «πρότεινε» στους θεσμούς.
 
2ο: Όμως και στο φορολογικό μέτωπο έρχεται νέα καταιγίδα! Η Κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με το κουαρτέτο την επιβολή νέας, βαριάς φορολογίας ύψους 5,4 δις. € !! Η κυβερνητική εκπρόσωπος «μοίρασε» και το βάρος ισόποσα λέγοντας ότι 1,8 δισ. € θα προέλθουν από την άμεση φορολογία, 1,8 δισ. € από τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και άλλα 1,8 δισ. € από την έμμεση φορολογία.
 
Ό,τι δεν πρόλαβαν να αφανίσουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα το μαζέψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που βάζει στο στόχαστρο όσους μισθούς ξεπερνούν τα 1.500 € και μάλιστα μικτά! Με απλά λόγια, όσοι έχουν εισοδήματα από 10.000 έως 20.000 € – κάτι που αφορά τη μεγάλη μάζα των εκπαιδευτικών – θα δουν αύξηση της φορολογίας μέσω της αύξησης του συντελεστή φορολόγησης κατά 22%. Το αφορολόγητο θα βρεθεί στα 9.100 από τα 9.550 που είναι σήμερα. Από τη άλλη, το 1,8 δις των έμμεσων -βαθιά αντιλαϊκών- φόρων καταρρίπτουν τα περί «θα πληρώσουν οι πλούσιοι».
 
3ο: Στην τελική ευθεία απ’ ότι φαίνεται είναι ο διαβόητος «εθνικός διάλογος για την Παιδεία». Με επιστολές προς τους συλλόγους διδασκόντων και προσκλήσεις προς ΔΟΕ και ΟΛΜΕ ο υπουργός Παιδείας συνεχίζει την «προσπάθειά» του να δείξει πρόσωπο συναίνεσης, επικοινωνίας και διαλόγου με την εκπαιδευτική κοινότητα.
 
Το Υπουργείο έχει προαποφασίσει και το δηλώνει καθαρά άλλωστε, να μην ικανοποιήσει κανένα αίτημα που συγκρούεται με το 3ο μνημόνιο και την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, αντίθετα να ικανοποιήσει αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που ζητούν τα πολιτικά και οικονομικά επιτελεία της ΕΕ και του ΟΟΣΑ με συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο που θα καταθέσει τον Απρίλη 2016 όπως προβλέπει το τρίτο Μνημόνιο. Το πολυνομοσχέδιο αυτό θα προβλέπει την προσαρμογή του δημόσιου σχολείου στις εκθέσεις του ΟΟΣΑ για την ελληνική Εκπαίδευση που προβλέπουν ανάμεσα στα άλλα: Εκτεταμένες συμπτύξεις, συγχωνεύσεις, αύξηση του ωραρίου μας, κατάργηση του αντισταθμιστικού έργου του σχολείου, παραπέρα μείωση των δαπανών, είσοδο των ιδιωτών, των χορηγών και της παράλληλης χρηματοδότησης, επαναφορά της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και των σχολείων.
 
4ο: Εδώ και έξι χρόνια ο κόσμος της εργασίας είναι στο στόχαστρο όλων των μνημονίων και των πολιτικών εκφραστών τους. Το βιοτικό επίπεδο πέφτει ραγδαία. Τα δικαιώματα γίνονται κουρέλια. Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα και αγώνες διαλύονται για να ξεπληρωθεί ένα τεράστιο χρέος.
 
Οι τελευταίες εξελίξεις με τη δημοσιοποίηση των συνομιλιών μεταξύ των υπευθύνων του ΔΝΤ πείθουν και τον πιο δύσπιστο. Τα Μνημόνια έχουν στόχο να διαλύσουν τη χώρα και δε θα έχουν τελειωμό. Όσα χρήματα κι αν πληρώσουμε πάντα στο τέλος το χρέος θα αυξάνεται. Όπου εφαρμόστηκαν αυτές οι πολιτικές έφεραν την δυστυχία, την πείνα και την εξαθλίωση στους λαούς. Η απαλλαγή από τα Μνημόνια, το Χρέος, την ΕΕ και το ΔΝΤ είναι ο μοναδικός δρόμος που μπορεί να μας απελευθερώσει!!
 
5ο: Η Κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα δεν θα είναι εύκολο να περάσουν. Η απεργία στις 4 Φλεβάρη, οι μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις, οι συγκεντρώσεις και οι κινητοποιήσεις των αυτοαπασχολούμενων και των επαγγελματιών, των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, των ανέργων, των συνταξιούχων και της νεολαίας της έδωσαν το μήνυμα ότι δεν έχει την κοινωνική ανοχή που φανταζόταν.
 
Η Κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι η κοινωνία είναι ένα καζάνι που βράζει και ότι οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν αντέχουν να δουν ακόμα μεγαλύτερη χειροτέρευση των συνθηκών της ζωής τους. Παρόλα αυτά δείχνουν αξιοθαύμαστη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες, δημιουργώντας «αντίπαλο δέος» και μην επιτρέποντας στις ρατσιστικές, φασιστικές φωνές να ακούγονται δυνατά.
 
Το ίδιο συνειδητοποιεί όμως και η συνδικαλιστική γραφειοκρατία, η οποία βλέποντας στις αρχές Φλεβάρη να ανοίγουν δρόμοι αντίστασης που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια σοβαρή ρήξη με τα σχέδια κυβέρνησης και ΕΕ, αποφάσισε άρον – άρον να κλείσει οποιοδήποτε σχεδιασμό θα μπορούσε να κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση. Να γιατί η απεργία, κόντρα στους σχεδιασμούς των κομματικών επιτελείων, θα πρέπει να έχει επιτυχία….
 
Όλοι/ες την Πέμπτη 7 Απρίλη στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΣΤΙΣ 11π.μ.

Για το Δ.Σ.
 
Ο πρόεδρος
Τσίτσος Άρης
 
Ο γραμματέας
Αγγελούσης Κωνσταντίνος