Ο Πλακιωτάκης για τις εσωκομματικές εκλογές | Συνέντευξη

4:39 μ.μ. - Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015
04:11 μ.μ. - Πέμ, 19/39/2015
Image: Ο Πλακιωτάκης για τις εσωκομματικές εκλογές | Συνέντευξη

Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου γίνονται οι εκλογές της Νέας Δημοκρατίας για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος.

Οι εκλογές θα γίνουν σε εκλογικά τμήματα που έχουν οριστεί από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε χώρες του εξωτερικού. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. 
 
Αν στις 22 Νοεμβρίου το εκλογικό αποτέλεσμα δεν δώσει την απόλυτη πλειοψηφία του 50% συν μία ψήφο σε έναν εκ των Άδωνι Γεωργιάδη, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Κυριάκο Μητσοτάκη και Απόστολο Τζιτζικώστα, τότε με βάση το καταστατικό της ΝΔ προβλέπεται δεύτερος γύρος με τη συμμετοχή των δύο πρώτων σε ψήφους υποψηφίων, ο οποίος θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή στις 29 Νοεμβρίου. Σε περίπτωση δεύτερου γύρου δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι εκ των ψηφοφόρων έχουν ψηφίσει στον πρώτο γύρο και δεν θα καταβάλλουν κανένα αντίτιμο συμμετοχής.
 
Με αφορμή τις εκλογές μίλησε στον Ηχώ ο Γιάννης Πλακιωτάκης, βουλευτής Λασιθίου και ΓΓ της ΚΟ της ΝΔ και κάλεσε τον κόσμο να δώσει το παρών στην ψηφοφορία αφού είναι ιδιαίτερα σημαντικές αυτές οι εκλογές διότι δεν εκλέγεται μόνο ο πρόεδρος αλλά και ο εν δυνάμει πρωθυπουργός.
 
Ακόμα ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε στο αγροτικό συλλαλητήριο λέγοντας ότι ο αγωνας των αγροτών είναι δίκαιος μιας και τα μέτρα αυτά τους εξωθούν στην απελπισία. Ακόμα δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει αυτά τα μέτρα όπως και ούτε το σημερινό πολυνομοσχέδιο που έρχεται σήμερα στη Βουλή.
 
Να σημειώσουμε εδώ σχετικά με τις εκλογές ότι όσοι από την Ιεράπετρα επιθυμούν να ψηφίσουν μπορούν να πάνε στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου «Μαρία Λιουδάκη», Εθνικής Αντιστάσεως, ενώ όσοι από τον Μακρύ Γιαλό στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου πρώην δήμου Μακρύ Γιαλού. Δείτε εδώ τα εκλογικά τμήματα για όλο το Λασίθι, ενώ όσοι είναι εκτός Λασιθίου μπορούν να μάθουν που ψηφίζουν εδώ.

Συνέντευξη