Ο Π. Σαρρής συνιστά ψυχραιμία και τήρηση των κανόνων υγιεινής για κορωνοϊό

10:44 π.μ. - Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020
10:02 π.μ. - Τρί, 25/44/2020
Image: Ο Π. Σαρρής συνιστά ψυχραιμία και τήρηση των κανόνων υγιεινής για κορωνοϊό

Ο καθηγητής μικροβιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης στον Ηχώ 99,8

Για τον κορωνοϊό που ξεκίνησε από την Κίνα και έφτασε στην Ευρώπη μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο κ. Παναγιώτης Σαρρής καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, δημοτικόσ σύμβουλος εφιστώντας την ψυχραιμία των πολιτών τονίζοντας ότι ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. Τα συμπτώματα είναι πυρετός, κόπωση, πιο σπάνια και συνάχι και πονόλαιμος. Συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της γρίπης και όταν ενταθούν καλό είναι ο ασθενής να επικοινωνεί με τον γιατρό του. Θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα οι άνθρωποι που έχουν και άλλα προβλήματα υγείας.

Το Υπουργείο αναμένεται να δώσει τις επόμενες ημέρες ένα τηλεφωνικό αριθμός ώστε οι πολίτες να ενημερώνονται προκειμένου να αποφευχθεί και ο συνωστισμός στα Νοσοκομεία.

Για το εάν ο κορωνοιός θα έχει μια συμπεριφορά όπως αυτή της γρίπης που είναι σε έξαρση αυτή την περίοδο και θα μειωθεί όταν βελτιωθεί ο καιρός ο κ. Σαρρής σημείωσε ότι δεν μπορεί κανείς να πει κάτι με βεβαιότητα καθώς δεν υπάρχουν επιδημιολογικά δεδομένα.

Διευκρίνισε ότι ο ιός δεν μεταφέρεται μέσω των προϊόντων που προέρχονται από την Κίνα.

Τέλος τόνισε πως καθώς ο ιός «ψάχνει» εισόδους από βλεννογόνους , μύτη. στόμα είναι σημαντικό ο άνθρωπος να τηρεί τους βασικούς κανόνες υγιεινής, καθαριότητα πλύσιμο χεριών κ.α.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Σαρρή: