O «μαύρος Δεκέμβρης» φοβίζει την ΕΛ.ΑΣ. - Σχέδιο αντιμετώπισης και στην Κρήτη

4:33 μ.μ. - Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015
04:03 μ.μ. - Πέμ, 12/33/2015
Image: O «μαύρος Δεκέμβρης» φοβίζει την ΕΛ.ΑΣ. - Σχέδιο αντιμετώπισης και στην Κρήτη

Η τοπική ΕΛ.ΑΣ. δεν θα μπορούσε να κινηθεί διαφορετικά από την κεντρική ηγεσία της ενόψει των «Δεκεμβριανών».

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι και τις 6 του μήνα, δεν δίνεται καμία άδεια, αφού στόχος είναι όλο το δυναμικό της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. του νησιού να βρίσκεται σε πληρη ετοιμότητα.
 
Όπως έχει γίνει γνωστό μετά την επιστολή του Νίκου Ρωμανύ, η Αστυνομία στην Κρήτη λαμβάνει τα μέτρα της, για το φόβο πρόκλησης επεισοδίων. Ο φόβος άλλωστε δεν είναι άλλος από τις αναταραχές και κάποιο ξέσπασμα.
 
Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη, δεν είχαμε την πρόκληση επεισοδίων στην πορεία που γίνεται στη μνήμη του Γρηγορόπουλου.
 
Τα κείμενα του Ρωμανού
 
Υπενθυμίζεται ότι με ιδιαίτερη προσοχή εξέτασαν οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. το κείμενο που δημοσιεύτηκε πριν μερικές μέρες σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου από τον έγκλειστο Νίκο Ρωμανό, στην προσπάθειά τους να «διαβάσουν» πίσω από τις λέξεις και να εξάγουν συμπεράσματα.
 
Ο Νίκος Ρωμανός καλεί σε ξεσηκωμό γράφοντας:  «Προτείνουμε μια εκστρατεία δράσης με το όνομα «Μαύρος Δεκέμβρης», η οποία θα αποτελέσει τον πυροκροτητή για την επανεκκίνηση της αναρχικής εξέγερσης, μέσα και έξω από τις φυλακές».
 
Αυτό που φοβάται η Αστυνομία είναι ότι το κάλεσμά του μπορεί να έχει απήχηση σε μερίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, κυρίως άτομα νεαρής ηλικίας. «Ο Νίκος Ρωμανός είναι μία προσωπικότητα - σύμβολο για μέρος του αντιεξουσιαστικού χώρου, καθώς σημαδεύτηκε η πορεία του από τη δολοφονία του φίλου του. Το γεγονός αυτό φάνηκε και με την απεργία πείνας που έκανε με αίτημα τις σπουδές του. Το κάλεσμά του για ξεσηκωμό γίνεται σε μία πολύ οξυμένη περίοδο», ειχε πει αστυνομική πηγή στο huffingtonpost.gr.
 
creteplus.gr