Ο Καλλιονάκης στον Ηχώ 99,8 για το περιστατικό covid 19 στην Ιεράπετρα

12:17 μ.μ. - Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020
12:07 μ.μ. - Τετ, 22/17/2020
Image: Ο Καλλιονάκης στον Ηχώ 99,8 για το περιστατικό covid 19 στην Ιεράπετρα

Θα διερευνηθούν οι λόγοι μεταφοράς της ασθενούς στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Απαραίτητες διευκρινίσεις σχετικά με τη διαχείριση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στην Ιεράπετρα και τις κινήσεις που έγιναν από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας , δίνει ο Διοικητής κ. Εμμ. Καλλιονάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ηχώ 99,8.

Θυμίζουμε καταρχάς, ότι το κρούσμα είναι μια γυναίκα από την Αλβανία η οποία ζει στην Ιεράπετρα, εργαζόμενη σε θερμοκήπια και πρόσφατα είχε ταξιδέψει στη χώρα της. Επιστρέφοντας, έγινε τεστ στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Τις επόμενες ημέρες βγήκαν τα αποτελέσματα τα οποία έδειξαν ότι ήταν θετική. Η γυναίκα ενημερώθηκε και μπήκε σε καραντίνα στο σπίτι της καθώς ήταν ασυμπτωματική. Σε καραντίνα τέθηκε και η οικογένειά της.

Στις δηλώσεις του ο κ. Καλλιονάκης ανέφερε σχετικά με το περιστατικό ότι ο ίδιος βρισκόταν εκτός νοσοκομείο. Επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον συντονιστή covid κ. Πετράκη του ανέφερε για το περιστατικό της συγκεκριμένης φορέα ότι εξετάζεται το περιστατικό, προσθέτοντας ότι χρήζει πιθανόν μετά από ενημέρωση του διευθυντή της παθολογίας και της κλινικής covid κ. Φυτρολάκης ότι χρήζει αξονικής. Εφόσον το περιστατικό επιβεβαιωθεί ότι χρήζει αξονικής τομογραφίας θα μεταβεί στον Άγιο Νικόλαο καθώς το Νοσοκομείο Ιεράπετρας δεν διαθέτει ακόμη. Αν δεν χρήζει αξονικής τότε παραμένει στην κλινική Covid της Ιεράπετρας. Εν συνεχεία επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Διοικητή των Διασυνδεόμενων νοσοκομείων του Νομού κ. Ανδρεαδάκη και συμφώνησαν να μεταβεί το περιστατικό στον Άγιο Νικόλαο μόνο εφόσον χρήζει αξονικής τομογραφίας. Έμενε να μιλήσουν μεταξύ τους οι διευθυντές και συντονιστές covid των δυο Νοσοκομείων για την τύχη του περιστατικού. Το όλο θέμα γιατί και εάν έπρεπε να μεταφερθεί το περιστατικό στον Άγιο Νικόλαο είναι υπό διερεύνηση, είπε ο κ. Διοικητής.

Ο κ. Καλλιονάκης πρόσθεσε ότι γίνεται ιχνηλάτηση σύμφωνα με όσα προβλέπεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.