Ο καιρός στην Κρήτη σήμερα Τετάρτη 11 Ιανουαρίου

8:59 π.μ. - Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου 2017
08:11 π.μ. - Τετ, 01/59/2017
Image: Ο καιρός στην Κρήτη σήμερα Τετάρτη 11 Ιανουαρίου

Νέο κύμα κακοκαιρίας περιμένουμε την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα

Στην Ήπειρο, στη Δυτική και Κεντρική Στερεά, στη Θεσσαλία και στη Βόρεια Ελλάδα θα εκδηλωθούν πυκνές χιονοπτώσεις συνοδεία καταιγίδων στα δυτικά. Τα εντονότερα φαινόμενα να εστιάζονται στη Στερεά και τη Θεσσαλία και από το απόγευμα στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.
 
Πολύ γρήγορα στη Στερεά και στην Ήπειρο οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα ορεινά, ενώ στα πεδινά θα βρέξει. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες με έντονα φαινόμενα στην Πελοπόννησο και στο Αιγαίο και εξαίρεση την Κρήτη όπου τα φαινόμενα θα είναι περιορισμένα Στα ορεινά της Πελοποννήσου θα εκδηλωθούν ισχυρές χιονοπτώσεις. Παγετός θα εκδηλωθεί και πάλι στα ηπειρωτικά ο οποίος στη Βόρεια Ελλάδα θα είναι ισχυρός.
 
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -12 έως -2 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -8 έως 2, στην Κεντρική Ελλάδα από -5 έως 2 βαθμούς, στην Ήπειρο -2 έως 8, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 2 έως 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από -5 έως 12 βαθμούς, στα νησιά του βορείου και βορειοανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες από 1 έως 11 βαθμούς και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
 
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9. Εξαίρεση αποτελούν τα βορειοδυτικά πελάγη όπου θα επικρατήσει ενισχυμένος Βαρδάρης με εντάσεις έως 7 μποφόρ. Σταδιακά οι άνεμοι θα παρουσιάσουν εξασθένηση και το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς μέτριους.
 
Στο Βόρειο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 6 έως 7 μποφόρ και στο Νότιο Ιόνιο νοτιοδυτικοί με εντάσεις 8 έως 9 μποφόρ, σταδιακά όμως απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν σε μέτριους έως 5 μποφόρ.
 
Χανιά
Για σήμερα Τετάρτη, προβλέπεται ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους έντασης 2 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 7 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια.

Λασίθι                                                                                                                  
  Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και πιθανόν καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά με ενδεικτικό υψόμετρο 800 – 1000μ. Βαθμιαία όμως βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις μεσημβρινές ώρες.
Oι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ΝΔ πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, γρήγορα όμως θα στραφούν σε ΒΔ σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4-5 και πρόσκαιρα τοπικά έως ισχυροί 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 5 έως 11, στα νότια από 7 έως 12 ενώ στα ορεινά από -2 έως 7 βαθμούς Κελσίου.
 
Ηράκλειο
Για σήμερα Τετάρτη, θα υπάρχουν λίγα σύννεφα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς νότιους ανέμους ως 6 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με αίθριο καιρό, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 10 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.
 
Ρέθυμνο
Για σήμερα Τετάρτη, θα εκδηλωθεί ασθενής βροχόπτωση, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς νότιους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 6 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με αίθριο καιρό, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 11 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.