Ο καιρός στην Κρήτη: Ασταμάτητες βροχές και ισχυροί άνεμοι μέχρι το Σάββατο

2:54 μ.μ. - Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020
02:01 μ.μ. - Πέμ, 16/54/2020
Image: Ο καιρός στην Κρήτη: Ασταμάτητες βροχές και ισχυροί άνεμοι μέχρι το Σάββατο

Πρωτιά της Κρήτης στις βροχοπτώσεις

Μέχρι και το Σάββατο θα συνεχιστεί η κακοκαιρία που επικρατεί στην Κρήτη από το πρωί της Τρίτης.

Μπορεί μεν, τα καιρικά φαινόμενα να είναι ηπιότερα από ότι πίστευαν οι μετεωρολόγοι, ωστόσο, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (meteo.gr) το ισχυρό βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο και βροχοπτώσεις στην Κρήτη έως το Σάββατο 18 Ιανουαρίου.

Η επικράτηση χαμηλών πιέσεων στην Ανατολική Μεσόγειο σε συνδυασμό με τις σχετικά υψηλές πιέσεις στα Βαλκάνια θα έχει ως αποτέλεσμα την διατήρηση του ενισχυμένου βορείου ρεύματος στο Αιγαίο μέχρι το Σάββατο.

Οι ισχυροί έως θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα συνοδευτούν από τοπικές βροχές στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία, ενώ τα αναμενόμενα ύψη βροχής αναμένεται να είναι σχετικά υψηλά στην Κρήτη.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται το πεδίο των ανέμων το μεσημέρι της Παρασκευής, καθώς και οι περιοχές όπου αναμένουμε αξιόλογες βροχοπτώσεις έως το Σάββατο.

hxonews

Πρωτιά της Κρήτης στις βροχοπτώσεις

Από ότι φαίνεται, ήδη, από το πρωί της Τετάρτης μέχρι το πρωί της Πέμπτης, σημειώθηκαν σημαντικές βροχές στην Ανατολική Κρήτη, καθώς στο νησί μας, καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής:

hxonews

Ενώ μία περιοχή του νησιού συμπεριλαμβάνεται στους 8 σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που κατέγραψαν τις ισχυρότερες ριπές ανέμου:

hxonews

neakriti.gr