Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα: «Στην Υγεία δεν πρέπει να κάνουμε εκπτώσεις»

7:40 μ.μ. - Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021
07:07 μ.μ. - Πέμ, 15/40/2021
Image: Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα: «Στην Υγεία δεν πρέπει να κάνουμε εκπτώσεις»

Ζητάμε και από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τη στήριξή του για αυτοδιοίκητο Νοσοκομείο

Αφού πρώτα καλωσόρισε τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα, τους Βουλευτές και τους συνεργάτες του στον Δήμο της Ιεράπετρας, ο Δήμαρχος κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης προχώρησε σε διεξοδική ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο- Κέντρο Υγείας της Ιεράπετρας.

hxonews

Ο κ. Καλαντζάκης παρέδωσε, επίσης, στον Επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σχετικό Υπόμνημα και πρόσφατες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας δήλωσε τα εξής: «Τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας εξακολουθούν να παραμένουν καθιστώντας πλέον αναγκαίες άμεσες και ουσιαστικές λύσεις.

Δεν είναι δυνατόν σε μια περίοδο όπου το σύστημα υγείας δοκιμάζεται λόγω της πανδημίας, αντί το νοσοκομείο μας να στελεχώνεται με ιατρικό προσωπικό, φτάνουν στο σημείο να μετακινούν ιατρούς, ενώ υπάρχει ήδη τεράστιο λειτουργικό πρόβλημα λόγω των αυξημένων αναγκών.

Η ιδιαίτερη μορφολογία της περιοχής του Νομού Λασιθίου, το γεγονός ότι ο Δήμος της Ιεράπετρας πέρα από τον μεγάλο αριθμό μόνιμων κατοίκων δέχεται χιλιάδες επισκέπτες και φιλοξενεί επίσης χιλιάδες εργάτες γης- λόγω του ιδιαίτερα αναπτυγμένου πρωτογενή τομέα-,οι μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις ανάμεσα στην περιοχή της Ιεράπετρας αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Κρήτης είναι λόγοι που επιβάλλουν τη λειτουργία ενός πλήρως στελεχωμένου και άρτια εξοπλισμένου Νοσοκομείου.

Η δημιουργία ενός σύγχρονου, Κεντρικού Νοσοκομείου στον νομό Λασιθίου, ικανού να εξυπηρετεί όλους τους δημότες δεν μας βρίσκει αντίθετους. Με την προϋπόθεση, όμως, να οικοδομηθεί ένα καινούριο νοσοκομείο, πραγματικά στο γεωγραφικό κέντρο του Νομού, όπου σύμφωνα με τις ήδη εκπονημένες μελέτες, βρίσκεται στην περιοχή ανάμεσα στην Παχειά Άμμο- Καβούσι. Δεν μπορεί να μετονομάζεται σε «κεντρικό» ένα νοσοκομείο απλά μόνο με αλλαγή ταμπέλας. Δεν μπορεί να υπάρχει κεντρικό νοσοκομείο με «μπαλώματα».

Στην Υγεία δεν πρέπει να κάνουμε εκπτώσεις.

Ζητάμε και από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τη στήριξή του για να αποκτήσει επιτέλους η Ιεράπετρα ένα αυτόνομο και ανεξάρτητο Νοσοκομείο πλήρως στελεχωμένο σε ανθρώπινο δυναμικό, με σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ικανό να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις της εποχής και της περιοχής.

Σε διαφορετική περίπτωση τόσο η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και οι φορείς και οι δημότες της Ιεράπετρας θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε πιο δυναμικά το αυτονόητο δικαίωμά μας στην υγεία».