Νίκη Κεραμέως: Πιθανό να ανοίξουν τα σχολεία πριν τις γιορτές

10:19 π.μ. - Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
10:11 π.μ. - Παρ, 27/19/2020
Image: Νίκη Κεραμέως: Πιθανό να ανοίξουν τα σχολεία πριν τις γιορτές

Ποια σχολεία θα ανοίξουν πρώτα σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας

Στο άνοιγμα των σχολείων που απασχολεί χιλιάδες γονείς και εκπαιδευτικούς αναφέρθηκε η Νίκη Κεραμέως. Οι αποφάσεις, θα ληφθούν τις επόμενες εβδομάδες και εξαρτάται από το επιδημιολογικό φορτίο όπως είπε. Η κ. Κεραμέως, σημείωσε πώς οι συζητήσεις με τους επιστήμονες θα διεξαχθεί τις επόμενες εβδομάδες όπου θα δρομολογηθούν και οι ανάλογες αποφάσεις. Πιθανό είναι το ενδεχόμενο να ανοίξουν πριν τις γιορτές.

«Περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών, περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα του περιορισμού κυκλοφορίας. Θα το συζητήσουμε με τους ειδικούς και θα ληφθούν οι αποφάσεις,. Η πρώτη προτεραιότητα είναι να ανοίξουν τα σχολεία μας».

Μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6, για το άνοιγμα των σχολείων σημείωσε ότι υπάρχει ένα ενδεχόμενο να ανοίξουν πρώτα τα Δημοτικά.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν θα γίνουν rapid test στα σχολεία, υπογράμμισε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει αυτή η εισήγηση.

Όσον αφορά τη τηλεκπαίδευση, η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε σύμφωνα με το newsbeast.gr ότι τα περισσότερα προβλήματα στο δίκτυο έχουν ξεπεραστεί και πλέον γίνονται κανονικά τα μαθήματα. 7 ώρες με κάθε μάθημα να διαρκεί από 40 λεπτά. «Τίποτα δεν αντικαθιστά τη δια ζωσης διδασκαλία όμως όταν υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες η τεχνολογία προσφέρει πολύτιμα πράγματα».

neakriti.gr