Νέος εξοπλισμός στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ιεράπετρας

9:37 μ.μ. - Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2022
09:01 μ.μ. - Τετ, 05/37/2022
Image: Νέος εξοπλισμός στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ιεράπετρας

Ύψους 550.000€

Με πέντε νέα οχήματα ενίσχυσε τον τελευταίο χρόνο την Υπηρεσία Καθαριότητας ο Δήμος Ιεράπετρας Λασιθίου. Συγκεκριμένα, προέβη στην προμήθεια α) δύο Απορριμματοφόρων τύπου πρέσας 16 κυβ., β) ενός Απορριμματοφόρου ανοικτού τύπου δορυφορικού χωρητικότητας 3 κυβ, γ)ενός φορτηγού οχήματος 4*4 ενός τόνου και δ)ενός φορτηγού οχήματος 5 τόνων με γάτζο και δυο καρότσες.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας: «Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, θέσαμε ψηλά τον πήχη στοχεύοντας στην αναβάθμιση του στόλου οχημάτων και του εξοπλισμού των Υπηρεσιών του Δήμου Ιεράπετρας. Το προηγούμενο έτος διεκδικήσαμε μετά από ολοκληρωμένες μελέτες που συντάχθηκαν από τις Υπηρεσίες του Δήμου την προμήθεια των ανωτέρω οχημάτων αξίας 550.000€.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής μέσα σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες που βιώνουμε λόγω της πανδημίας και των δυσμενών οικονομικών συνθηκών είναι να μη προχωρήσουμε σε καμία αύξηση των δημοτικών τελών. Για τον λόγο αυτό και το νέο έτος θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε χρηματοδοτήσεις για να προμηθευόμαστε τα απαραίτητα οχήματα και τον εξοπλισμό, δίχως να επιβαρύνουμε τους δημότες, ώστε να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες καθαριότητας ενισχύοντας παράλληλα την ασφάλεια του προσωπικού και μειώνοντας ουσιαστικά τα έξοδα του Δήμου από τις συνεχείς επισκευές.

Ευχαριστώ την Αντιδήμαρχο, κα Μαρία Ρουμελιωτάκη για την από κοινού προσπάθεια στη βελτίωση των υπηρεσιών καθαριότητας και τις Υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας για τη συνεργασία στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων».