Ν. Δασκαλάκης :Προσοχή ποιο φορέα επιλέγεται για τις δηλώσεις ενεργοποίησης δικαιωμάτων και ΟΣΔΕ 2017

11:06 π.μ. - Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017
11:03 π.μ. - Σάβ, 04/06/2017
Image: Ν. Δασκαλάκης :Προσοχή ποιο φορέα επιλέγεται για τις δηλώσεις  ενεργοποίησης δικαιωμάτων και ΟΣΔΕ 2017

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ ομιλητής στο 2ο Αγροτικό Συνέδριο Ναυτεμπορικής με θέμα «Καλλιεργώντας την ανάπτυξη ή αγρανάπαυση»

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Ένωση Ιεράπετρας  και το Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών - Κέντρο Υποβολής Δηλώσεων,  για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2017 και τη Συμπλήρωση Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης Επιδότησης. Η Ένωση Ιεράπετρας έχοντας ολοκληρώσει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες και τις συμβατικές της υποχρεώσεις  βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα αναφέρει σε δηλώσεις του στον ΗΧΩFM 99,8 ο πρόεδρος κ. Νίκος Δασκαλάκης, περιφερειακός σύμβουλος . Προσθέτει ότι ήδη οι παραγωγοί  έχουν ξεκινήσει να προσέρχονται  και προέτρεψε του υπόλοιπους  να προσέλθουν εγκαίρως και να μην το αφήσουν την τελευταία στιγμή ώστε να αποφευχθούν  η ταλαιπωρία και οι όποιες καθυστερήσεις.  Επίσης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον πιο φορέα θα επιλέξουν για να κάνουν την δήλωσή τους.  Πιστοποίηση  έχουν σίγουρα  οι Ενώσεις του νομού. Σε κάθε περίπτωση  ο φορέας που θα επιλέξουν θα πρέπει να έχει εκπληρώσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις και ο παραγωγός να φροντίσει  να λάβει οριστικοποιημένη  την αίτησή του. 
 
Είπε στη συνέχεια ότι φέτος ο παραγωγός για να υποβάλλει Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης 2017 υποχρεωτικά θα χρειαστεί να έχει μαζί του:
 
1. Κωδικό Εξουσιοδότησης που βγαίνει από τον σύνδεσμο https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/registration2017 χρησιμοποιώντας τους κωδικούς TAXISNET.
2. E-Mail
3. Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, 1η σελίδα βιβλιαρίου Τραπεζικού Λογαριασμού, παραστατικά νομής ενοικιαζόμενων αγροτεμαχίων ή τίτλων ιδιοκτησίας μόνο εφόσον αυτά τροποποιούνται
 
Για αιτήσεις που καταχωρούνται πρώτη φορά για έτος 2017 υποχρεωτικά δικαιολογητικά είναι:
 
1. Κωδικό Εξουσιοδότησης που βγαίνει από τον σύνδεσμο https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/registration2017 χρησιμοποιώντας τους κωδικούς TAXISNET.
2. Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας
3. Αντίγραφο 1ης σελίδας βιβλιαρίου Τραπεζικού Λογαριασμού
4. ΑΜΚΑ
5. Παραστατικά νομής ενοικιαζόμενων αγροτεμαχίων ή τίτλων ιδιοκτησίας
6. E-Mail
 
 
Ο παραγωγός-δικαιούχος θα πρέπει να γνωρίζει τα στοιχεία TAXISNET. O “Κωδικός Εξουσιοδότησης’’ παράγεται από το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ μετά την επιτυχή πιστοποίηση του, η οποία είναι αποκλειστικά και μόνο επιλογή και ευθύνη του γεωργού.
Ότι αφορά το  E-MAIL, πέρα από την δυνατότητα μας για άνοιγμα προσωπικού e-mail στον παραγωγό-δικαιούχο, συνιστούμε  να δίνετε e-mail συγγενικού ή φιλικού προσώπου , το οποίο είναι ενεργό, ώστε ο παραγωγός-δικαιούχος να μπορεί να λαμβάνει γνώση προσωπικά και έγκαιρα των όποιων πληροφοριών. 
Η ενημέρωση με όποιο τρόπο, από τον φορέα μας, προς τους παραγωγούς-δικαιούχους εννοείται ότι θα είναι αδιάλειπτη ως οφείλουμε και μέχρι τώρα πράττουμε.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των παραγωγών-δικαιούχων τα Γραφεία της Ένωσης, Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών, Κέντρο Υποδοχής Αιτήσεων θα είναι ανοιχτά από:
 
o 1ο χλμ. Ιεράπετρας – Γρα Λυγιάς – Παπαλλάκοι
ΔΕΥΤΕΡΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7:00 – 18:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 7:30 – 15:00
 
o Super Market ΣΥΝ.ΚΑ.,  Κύπρου 14 & Εθν. Αντιστάσεως - Ιεράπετρα
ΔΕΥΤΕΡΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9:00 – 17:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 8:00 – 16:00
 
Συνεργεία της Ένωσης θα εξυπηρετούν τους δικαιούχους των τοπικών κοινοτήτων, σε όλη την διάρκεια του έργου.
Συνεργεία της Ένωσης θα εξυπηρετούν επίσης τα μέλη των Συνεταιρισμών, Ομάδες Παραγωγών, Δημοπρατηρίων και του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου στην έδρα τους.
 
 
 
Ο κ. Δασκαλάκης αναφέρθηκε στη συνέχεια στη συμμετοχή του ως ομιλητής στο 2ο Αγροτικό Συνέδριο Ναυτεμπορικής  που θα γίνει την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 - Athens Divani Caravel με θέμα  ΚΑΛΛΙΕΡΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Ή ΑΓΡΑΝΑΠΑΥΣΗ;
Θα μιλήσει στην Ενότητα  Εργαλεία Ανάπτυξης Αγροτικού Τομέα  και στο 2ο Πάνελ με θέμα  Αγροδιατροφικός τομέας
Δυο λόγια για το συνέδριο 
Ο αγροτικός τομέας παραμένει σημαντικός για την εθνική οικονομία, ενώ αποτελεί πλέον πεποίθηση ότι μπορεί να συμβάλει περαιτέρω στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Για να συμβεί όμως αυτό, ο αγροτικός τομέας πρέπει να μετασχηματιστεί σύμφωνα με τις νέες επιταγές, να αναπτύξει νέο μοντέλο λειτουργίας, όπως το μοντέλο της αγροδιατροφικής επιχειρηματικότητας, και να υιοθετήσει σύγχρονες μεθόδους οργάνωσης, όπως οι ομάδες παραγωγών.
Οι παραγωγοί, και κατ’ επέκταση οι συνεταιριστικές τους οργανώσεις, καλούνται πλέον να ασκήσουν την αγροτική δραστηριότητα με επιχειρηματικές πρακτικές που ακολουθούν κι άλλοι τομείς, με τη  βέλτιστη εκμετάλλευση της τεχνολογίας και της καινοτομίας, με την παραγωγή διεθνώς εμπορεύσιμων ανταγωνιστικών προϊόντων, με κανόνες τυποποίησης και με την εφαρμογή στρατηγικών μάρκετινγκ και branding.
Επιπροσθέτως, πρέπει να επενδύσουν στην αγροδιατροφική αλυσίδα, να εξελίξουν τις οργανωτικές τους δομές ή να εφεύρουν κι άλλες, να επαναξιολογήσουν τη σημαντικότητα της συνέργειας, να αναδείξουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους πέραν της ελληνικής επικράτειας.
 
Το συνέδριο απευθύνεται σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται άμεσα ή έμμεσα στον αγροτικό τομέα όπως :
 
• αγροκτηνοτροφικές εταιρείες
• εταιρείες ιχθυοκαλλιεργειών
• μεταποιητικές εταιρείες
• εταιρείες φυτοπροστασίας
• εταιρείες γεωργικών μηχανημάτων και λιπασμάτων
• εταιρείες τεχνολογίας
• εταιρείες συσκευασίας
• εταιρείες υποστηρικτικών υπηρεσιών και συμβούλων
• καλλιεργητές/παραγωγούς
• τυποποιητές,
• εξαγωγείς αγροτικών και αγροδιατροφικών προϊόντων
• αγροτικές startup εταιρείες
• συνεταιριστικά και συλλογικά αγροτικά όργανα
• τράπεζες
• προμηθευτές εξοπλισμού και υπηρεσιών του αγροδιατροφικού τομέα