Μπήκαν τα πρώτα συρματοπλέγματα στον Έβρο

9:10 π.μ. - Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019
09:12 π.μ. - Δευ, 16/10/2019
Image: Μπήκαν τα πρώτα συρματοπλέγματα στον Έβρο

«Σφραγίζει» τα συνοριακά περάσματα στον Έβρο η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να ανακόψει τα κύματα των προσφύγων και μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα μας

Ήδη έχουν τοποθετηθεί τα πρώτα συρματοπλέγματα σε συγκεκριμένα σημεία, ενώ έχουν ξεκινήσει οι πρώτες μεικτές περιπολίες (αστυνομίας και στρατού) στα σύνορα.

Στο πλαίσιο αυτό, κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν η επίσκεψη του υφυπουργού Άμυνας και συντονιστή για το μεταναστευτικό ζήτημα, Αλκιβιάδη Στεφανή, στον Έβρο, χθες (Σάββατο) και προχθές (Παρασκευή), μόλις λίγες ώρες μετά την ψήφιση της τροπολογίας που του δίνει υπερεξουσίες για τη διαχείριση του προσφυγικού.

Ο κ. Στεφανής επιθεώρησε τις συνοριακές γραμμές, καθώς και τον εξοπλισμό και τις διαθέσιμες δομές που υπάρχουν στην περιοχή, προκειμένου να προχωρήσει στη συνέχεια, σε σχετικές οδηγίες προς το στράτευμα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στεφανής συναντήθηκε με τους διοικητές του Δ΄ Σώματος Στρατού, των ΧΙΙ και ΧVI μηχανοκίνητων μεραρχικών Πεζικού, τους αστυνομικούς διευθυντές των διευθύνσεων Αστυνομίας. Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, καθώς και με τον διοικητή της λιμενικής αρχής Αλεξανδρούπολης, από τους οποίους ενημερώθηκε για την πρόοδο υλοποίησης των διαταγών που έχουν ήδη εκδοθεί.

hxonews

Επίσης, κινήθηκε οδικώς στα χερσαία σύνορα κατά μήκος του ποταμού Έβρου στις ζώνες ευθύνης της 3ης - 7ης - 30ης - 31ης - 50ης Μηχανοκίνητων Ταξιαρχιών και της τακτικής διοίκησης του 21ου μηχανοκίνητου συντάγματος Πεζικού, πραγματοποιώντας ελέγχους των κοινών δράσεων Στρατού Ξηράς - Ελληνικής Αστυνομίας, των Σημείων Επιτήρησης, καθώς επίσης και των αποτρεπτικών εμποδίων.

Επισκέφθηκε ακόμα το νεοσυσταθέν Ενιαίο Κέντρο Ελέγχου - Επιτήρησης Συνόρων (ΕΚΕΕΣ), στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας, όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του και τις δυνατότητες επιτήρησης, καθώς και το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) του Έβρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίσκεψη Στεφανή στον Έβρο σημαδεύτηκε από αντιδράσεις κατοίκων, οι οποίοι δεν επιθυμούν να δημιουργηθεί στην περιοχή τους, ένα κέντρο κράτησης προσφύγων και μεταναστών.

efsyn.gr