Μπ. Δραγασάκης: Αναμένουμε τις εξαγγελίες Α.Τσίπρα για προσαγωγό και ΒΟΑΚ

8:36 π.μ. - Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017
08:09 π.μ. - Δευ, 18/36/2017
Image: Μπ. Δραγασάκης: Αναμένουμε τις εξαγγελίες Α.Τσίπρα για προσαγωγό και ΒΟΑΚ

Προσεχώς θα γίνει μελέτη για τον υδροφόρο ορίζοντα της Ιεράπετρας

Η ανάγκη επιπλέον έργων που θα λειτουργούν υποστηρικτικά στο Φράγμα Μπραμιανών επισημάνθηκε από τον   κ. Μπάμπη Δραγασάκη μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου  καθώς και του Δ.Σ. του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας .  Ειδικά φέτος όπου το πρόβλημα της έλλειψης νερού εμφανίζεται έντονο λόγω των μειωμένων βροχοπτώσεων την περασμένη χρονιά, είναι  επιτακτική η ανάγκη υλοποίησης του έργου. Ευελπιστούμε ότι ο πρωθυπουργός  που θα έρθει στην Κρήτη για το αναπτυξιακό συνέδριο θα εξαγγείλει το έργο για την προσαγωγό διώρυγα  Μύρτους προς το Φράγμα που είναι τόσο σημαντικό για την  Ιεράπετρα, σημείωσε ο κ. Δραγασάκης. Ένα ακόμη θέμα για το οποίο αναμένονται με ενδιαφέρον οι εξαγγελίες έχει να κάνει με τον Βόρειο Οδικό Άξονα και τι προβλέπεται να γίνει για το νομό Λασιθίου και εάν τελικά τα έργα στον ΒΟΑΚ  θα ξεκινούν από τα Χανιά και θα φτάνουν ως τη Σητεία.
 
Ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε ακόμη στις καλλιεργητικές τάσεις της περιοχής εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξουν βελτιωτικές αλλαγές σε φορολογικό και ασφαλιστικό μέχρι τέλος του χρόνου, σχολίασε τις κινητοποιήσει που ετοιμάζουν οι αγρότες την ημέρα της ομιλίας του πρωθυπουργού στο Ηράκλειο,
Τέλος ανέφερε ότι τον Οκτώβριο αναμένεται να επισκεφθεί την Ιεράπετρας ο κ. Σπύρος Aλεξόπουλος εδαφολόγος ο οποίος μετά από συνεργασία με τη Διεύθυνση Υδάτων της  Αποκεντρωμένης Διοίκησης  θα προχωρήσει σε γ μια μελέτη για τον υδορφόρο ορίζοντα της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας  για να υπάρχει  μια εικόνα για τα υδάτινα αποθέματα της περιοχής και όχι μόνο.
 
Ακολουθεί συνέντευξη Μπάμπη Δραγασάκη: