Μιχελαράκης: Με αίσθημα ευθύνης τα καταστήματα καφέ εστίασης αναστέλλουν τη λειτουργία τους μετά την εμφάνιση κρούσματος

9:58 π.μ. - Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021
09:07 π.μ. - Τρί, 13/58/2021
Image: Μιχελαράκης: Με αίσθημα ευθύνης τα καταστήματα καφέ εστίασης αναστέλλουν τη λειτουργία τους μετά την εμφάνιση κρούσματος

Οι καταστηματάρχες ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που μπορεί να είναι διαφορετικές κατά περίπτωση

Τρία καταστήματα εστίασης στην Ιεράπετρα ανέστειλαν τη λειτουργία τους καθώς βρέθηκε κρούσμα κορωνοϊού στο προσωπικό. Ο πρόεδρος του συλλόγου καφέ εστίασης κ. Μανώλης Μιχελαράκης μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ανέφερε ότι τα κρούσματα κατά μέσο όρο είναι άτομα νεαρής ηλικίας. Τα οποία κυκλοφορούν ανάμεσά μας, πηγαίνουν στις καφετέριες και κάπως έτσι φαίνεται πως κολλά και το προσωπικό. Η κατάσταση είναι πράγματι δύσκολη. Γιατί κάθε περίπτωση μπορεί να είναι διαφορετική. Εάν πχ υπάρχουν βάρδιες, εάν ο εργαζόμενος που βρέθηκε θετικός ήταν σε άδεια κλπ. Οι καταστηματάρχες ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και με αίσθημα ευθύνης χωρίς να τους αναγκάζει ο ΕΟΔΥ αποφασίζουν να κλείσουν τα καταστήματά τους, τόνισε ο κ Μιχελαράκης.

Στάθηκε στη συνέχεια στην προσπάθεια των καταστηματαρχών να τηρήσουν τα μέτρα σημειώνοντας ωστόσο ότι υπάρχουν πελάτες που δεν συμμορφώνονται με τις οδηγίες και τα μέτρα και εδώ ο καταστηματάρχης πολλές φορές έρχεται σε δύσκολη θέση ώστε πχ να πείσει τον πελάτη να είναι καθήμενος. Πρέπει να σκεφτούμε τους ανθρώπους αυτούς, τους καταστηματάρχες, που τόσο καιρό ήταν κλειστά, τώρα θέλουν να δουλέψουν, να κρατήσουν ανοιχτή την επιχείρησή τους ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν. Με τη συμπεριφορά και τη στάση μας πρέπει να βοηθήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση γιατί πραγματικά είναι δύσκολο για μια επιχείρηση να κλείνει, σημείωσε.

Ο κ. Μιχελαράκης αναφέρθηκε και στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός σύμφωνα με τα οποία από την Παρασκευή 16 Ιουλίου και μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όλοι οι κλειστοί χώροι, κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σινεμά και θέατρα, θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους. Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται ο χορός. Τέλος ο πρόεδρος του συλλόγου συνέστησε στους καταστηματάρχες να ενημερωθούν και να κάνουν τις διαδικασίες εκείνες που απαιτούνται αναφορικά με τη μουσική στα καταστήματά τους.