Μιχελαράκης: Κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα καταστήματα εστίασης στην Ιεράπετρα

11:24 π.μ. - Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021
11:07 π.μ. - Τετ, 14/24/2021
Image: Μιχελαράκης: Κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα καταστήματα εστίασης στην Ιεράπετρα

Μετά τα Caravan, Casablanca, Αλάτσι έκλεισαν Chocolicious, Βόλτα και Βίρα Πότζι

Το ένα μετά το άλλο κλείνουν τα καταστήματα εστίασης στην Ιεράπετρα καθώς βρέθηκε τουλάχιστον ένα κρούσμα στο κάθε ένα από αυτά. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου καφέ εστίασης τα καταστήματα εστίασης στην Ιεράπετρα δεν τα έκλεισε ο ΕΟΔΥ. Ανέλαβε ο καθένας την ευθύνη και ανέστειλε τη λειτουργία του καταστήματός του προκειμένου να ελεγχθεί όλο το προσωπικό, να απολυμανθούν οι χώροι και να μην συμβάλλουν στην περαιτέρω διασπορά. Σε καμία περίπτωση ο Σύλλογος δεν επέβαλε στους καταστηματάρχες να κλείσουν τα μαγαζιά τους, τόνισε ο πρόεδρος.

Ο κ. Μιχελαράκης σχολίασε στη συνέχεια τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν αναφορικά με τη λειτουργία του κλάδου, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι για να καθίσει κάποιος στους εξωτερικούς χώρους σε καφέ, μπαρ, ταβέρνες, εστιατόρια δεν χρειάζεται αρνητικό τεστ ή να είναι εμβολιασμένος. Σε αντίθεση με τους εσωτερικούς χώρους. Τα μοναδικά μαγαζιά που πρέπει και στον εξωτερικό χώρο να έχεις αρνητικό τεστ ή πρέπει να είσαι εμβολιασμένος είναι τα κέντρα διασκέδασης για γάμους ή άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις.

Κλείνοντας σημείωσε ότι από την κυβέρνηση περιμένουν να ληφθούν μέτρα για τα ενοίκια και για τον μήνα Ιούλιο, να υπάρχει στήριξη ως το τέλος Σεπτέμβρη. Ένα ακόμη μεγάλο ζήτημα είναι η υπογραφή της ρύθμισης για τα πνευματικά δικαιώματα, ανέφερε ο πρόεδρος.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη: