Μίνι «Τσουνάμι» σε Χρυσή και Άρβη μετά το σεισμό των 6 ρίχτερ

4:52 μ.μ. - Σάββατο, 2 Μαΐου 2020
04:05 μ.μ. - Σάβ, 02/52/2020

Εικόνες Βίντεο

Ο σεισμός που ανησύχησε την Κρήτη και έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε Λασίθι και Ηράκλειο το απόγευμα του Σαββάτου, προκάλεσε μίνι τσουνάμι στο νησί της Χρυσής ή Γαϊδουρονήσι. Οι φωτογραφίες από το σημείο αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

hxonews Ο σεισμός των 6 ρίχτερ σημειώθηκε στις 3:51 με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή νότια της Ιεράπετρας. Το επίκεντρο της δόνησης τοποθετείται 122 χλμ. νότια νοτιοανατολικά του Ηρακλείου στη θαλάσσια περιοχή νότια της νήσου Χρυσής.
Ο σεισμός των 6 ρίχτερ σημειώθηκε στις 3:51 με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή νότια της Ιεράπετρας. Το επίκεντρο της δόνησης τοποθετείται 122 χλμ. νότια νοτιοανατολικά του Ηρακλείου στη θαλάσσια περιοχή νότια της νήσου Χρυσής.
hxonews

Μάλιστα σημειώθηκαν και δυο ακόμη σεισμικές δονήσεις σε μικρό χρονικό διάστημα μετά την πρώτη των 6 ρίχτερ. Ειδικότερα, και σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Αθηνών στις 16:01, εκδηλώθηκε στην ίδια περιοχή μετασεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με το ίδιο εστιακό βάθος και το ίδιο επίκεντρο.Στις 16:18, σημειώθηκε ασθενής σεισμική δόνηση 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο την ίδια περιοχή και το ίδιο εστιακό βάθος.

Πηγή Νέα Κρήτη