Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα 3ης Ηλικίας από τον Δήμαρχο Ιεράπετρας

2:30 μ.μ. - Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
02:10 μ.μ. - Πέμ, 01/30/2020
Image: Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα 3ης Ηλικίας από τον Δήμαρχο Ιεράπετρας

Είναι η ημέρα, που τιμούμε την προσφορά των ατόμων της τρίτης ηλικίας και αναλογιζόμαστε τη δική μας στάση απέναντι στους ανθρώπους αυτούς που μας έφεραν στη ζωή

«Η 1η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία.

Είναι η ημέρα, που τιμούμε την προσφορά των ατόμων της τρίτης ηλικίας και αναλογιζόμαστε τη δική μας στάση απέναντι στους ανθρώπους αυτούς που μας έφεραν στη ζωή, μας μεγάλωσαν, μας στήριξαν, μας προέτρεψαν, μας αγάπησαν και αποτέλεσαν λαμπρό παράδειγμα.

Τιμάμε εσάς, τους γονείς, τους παππούδες, τις γιαγιάδες μας τα αγαπημένα μας πρόσωπα από το συγγενικό ή το φιλικό μας περιβάλλον, τους ανθρώπους που για πολλά χρόνια παλέψατε, εργαστήκατε, επιμείνατε, δημιουργήσατε οικογένεια, παιδιά, εγγόνια και χτίσατε ένα στέρεο παρόν για να πορευόμαστε σήμερα εμείς.

Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να καταθέσουμε διακριτικά τον σεβασμό μας για όλα όσα μας χαρίσατε και για όλα όσα συνεχίζετε να μας προσφέρετε.

Ακόμα και αυτή τη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε ο Δήμος Ιεράπετρας στέκεται συνεχώς στο πλευρό των ατόμων τρίτης ηλικίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε προγράμματα όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι», στηρίζοντας τις ανάγκες των δομών ΚΑΠΗ και ΚΗΦΗ, εφαρμόζοντας μέτρα για την προστασία των κοινωνικά ευπαθών ομάδων και υλοποιώντας το έργο του Γηροκομείου Ιεράπετρας που σύντομα ολοκληρώνεται.

Παρά τις δύσκολες παρούσες συνθήκες που μας επιβάλλουν να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στεκόμαστε όπως οφείλουμε στο πλευρό των ηλικιωμένων συμπολιτών μας με σεβασμό και αγάπη δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην βελτίωση της ποιότητας υπηρεσιών φροντίδας, την επίλυση προβλημάτων, την παροχή κοινωνικής προστασίας και ασφάλειας και την προώθηση δράσεων που βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής τους.

Ταυτόχρονα επιθυμούμε και προτρέπουμε την δυναμική συμμετοχή της τρίτης ηλικίας σε κάθε πτυχή της κοινωνίας επιδιώκοντας την πολύτιμη μετάδοση εμπειριών και γνώσεων.

Με αφορμή λοιπόν τη σημερινή μέρα οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς τους ανθρώπους για τη συνολική σας συνεισφορά τους στη διατήρηση της συνοχής της ελληνικής κοινωνίας και να δώσουμε την υπόσχεσή μας ότι θα συνεχίσουμε να τηρούμε τα υγειονομικά μέτρα που θα μας διατηρήσουν όλους υγιείς.

Χρόνια πολλά σε όλους».