Μετά τα sms ήρθε και η απόδειξη ζωής για τον Μιχάλη Λεμπιδάκη

5:44 μ.μ. - Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017
05:03 μ.μ. - Τρί, 07/44/2017
Image: Μετά τα sms ήρθε και η απόδειξη ζωής για τον Μιχάλη Λεμπιδάκη

Απόδειξη ζωής» έδωσαν τα τελευταία 24ωρα οι απαγωγείς του 54χρονου επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη στην οικογένειά του

Ήταν μία κίνηση αναμενόμενη μετά την επανεμφάνισή τους και την ανταλλαγή των sms που προηγήθηκαν την εβδομάδα που πέρασε.
 
Είναι η δεύτερη «απόδειξη ζωής» που δίνεται στους τρεις και πλέον μήνες κράτησής του μετά το υλικό που δόθηκε μέσω usb την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου, οπότε και ο επιχειρηματίας φέρεται να αναφέρεται καθ’ υπόδειξη των απαγωγέων σε ειδησεογραφία της επικαιρότητας και συγκεκριμένα στην πρόκριση του Μακρόν στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.
 
Η κίνηση αυτή, όπως προαναφέρθηκε, ήταν αναμενόμενη και ήταν κάτι που προφανώς είχαν στο μυαλό τους και οι ίδιοι οι απαγωγείς από τη στιγμή που επανήλθαν στις επαφές τους με την οικογένεια. Ήξεραν δηλαδή εκ των προτέρων ότι από τη στιγμή που θα έριχναν και πάλι γέφυρες επικοινωνίας, θα τους ζητηθεί κάτι τέτοιο, όπως και έγινε. Το βήμα αυτό θεωρείται ως επιβεβλημένο στάδιο στη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, η οποία
παρόλα αυτά παραμένει εξαιρετικά δύσκολη.
Μία «απόδειξη ζωής» σαφέστατα προσμετράται σε ψυχολογικό επίπεδο για την οικογένεια. Από κει και πέρα όμως ζητούμενο παραμένει το πότε θα ξεκινήσει να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη, ο οποίος σήμερα συμπληρώνει 96(!) ημέρες στα χέρια των απαγωγέων του.
Και αυτό παραμένει δύσκολη υπόθεση όσο οι απαγωγείς επιμένουν στη σκληρή γραμμή που έχουν χαράξει από την αρχή ως προς το ύψος-μαμούθ των λύτρων. Η οικογένεια παρά την απόγνωση και την απελπισία της προσπαθεί να διαχειριστεί την κατάσταση όσο καλύτερα μπορεί υπό αυτές τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες, όμως ας μη γελιόμαστε.
Το μαχαίρι και το καρπούζι το έχουν αποκλειστικά οι απαγωγείς, οι οποίοι έχουν εκτοξεύσει τον …πήχη.
Σχεδόν μία εβδομάδα μετά την δημοσιοποίηση της επιστολής της οικογένειας με την οποία απευθυνόταν ουσιαστικά στους απαγωγείς για τη διακοπή των επαφών τους, οι δράστες έδωσαν και πάλι το «στίγμα» τους. Ήταν η πρώτη επαναπροσέγγιση.
Λίγα 24ωρα αργότερα, δηλαδή την περασμένη Τετάρτη, προχώρησαν στην αποστολή και νέων sms. Σε αυτά επαναδιατύπωναν τις οικονομικές απαιτήσεις τους αφού προηγουμένως θέλησαν να διερευνήσουν τις προθέσεις της οικογένειας ως προς το ποσό που έχει καταφέρει να συγκεντρώσει. Και πάλι όμως η διαφορά είναι χαοτική. Τα δεδομένα αυτά προαναγγέλλουν-εκτός απροόπτου-παράταση στο θρίλερ της πολύμηνης ομηρείας.
 
Και ενώ η οικογένεια προσπαθεί να πάρει πίσω τον άνθρωπό της, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα τρομακτικό όργιο φημών με τη διακίνηση διάφορων σεναρίων ως προς τα βαθύτερα κίνητρα της αρπαγής του Κρητικού επιχειρηματία ή το προφίλ των δραστών. Όλοι έχουν άποψη και μάλιστα σπεύδουν να την επικοινωνήσουν στον περίγυρό τους με κατηγορηματικό ύφος, ενίοτε και συνωμοτικό, θέλοντας να πείσουν ότι τα λεγόμενά τους δεν επιδέχονται αμφισβήτησης… Όλοι έχουν γίνει ντετέκτιβ, κατονομάζουν υπόπτους και πλάθουν σενάρια που θα ζήλευε και ο βραβευμένος συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων Jo Nesbo.
 
Ευαγγελία Καρεκλάκη – Εφημερίδα Πατρίς