Μετά από έναν χρόνο πίσω στην Κρήτη, το μοναδικό σκάφος έρευνας - διάσωσης

9:32 π.μ. - Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016
09:07 π.μ. - Τρί, 26/32/2016
Image: Μετά από έναν χρόνο πίσω στην Κρήτη, το μοναδικό σκάφος έρευνας - διάσωσης

Έναν χρόνο έμεινε χωρίς σκάφος έρευνας-διάσωσης

Καθώς αυτό διατέθηκε στην Χίο, λόγω των αυξημένων αναγκών στο νησί του ανατολικού Αιγαίου. Σε ανακοίνωσή της η Ενωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης εκφράζει την ικανοποίησή της για την επιστροφή του Ν/Γ 515 στον Αγιο Νικόλαο και επισημαίνει:
 
"Η Ένωσή  μας μετά την παρέλευση του χρονικού διαστήματος (τριών μηνών) που μας είχε υποσχεθεί ο πρώην Αρχηγός Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ Ναύαρχος Λ.Σ. (ε.α.) Αθανασόπουλος Αθανάσιος ότι θα παρέχει συνδρομή στο Κ.Λ.ΧΙΟΥ,  με αλλεπάλληλες ενέργειες προσπάθησε να επιστρέψει το σκάφος στη βάση του ξεκινώντας την προσπάθεια της πραγματοποιώντας  συναντήσεις με την τοπική αυτοδιοίκηση του Δήμου  Αγίου Νικολάου και πιο συγκεκριμένα με τον Δήμαρχο κ. Ζερβό Αντώνιο με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγίου Νικολάου  κ. Κλώντζα Εμμανουήλ, καθώς και  με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του νόμου Ηρακλείου ΒΑΡΔΑΚΗ ΣΩΚΡΑΤΗ και  ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗ  ΙΩΑΝΝΗ ,το βουλευτή της Ν.Δ. ΑΥΓΕΝΑΚΗ Ελευθέριο, το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ   ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ Βασίλειο καθώς και με τον Περιφερειάρχη ΚΡΗΤΗΣ κ. ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟ.  Επίσης υπήρξαν συνεχείς συναντήσεις με την ΠΟΕΠΛΣ καθώς και με τον Πρόεδρο της ΠΕΑΛΣ.
Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους τους παραπάνω για την συμπαράσταση και τη βοήθεια  που παρείχαν στην Ένωσή  μας για την επιστροφή του Ν/Γ 515 στον Άγιο Νικόλαο.
Αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως τον Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.-ΑΚΤ Αντιναύαρχο Λ.Σ.  ΡΑΠΤΗ Σταμάτιο για την κατανόησή του και την επιστροφή του Ν/Γ 515.
Τέλος  θέλουμε να επισημάνουμε ότι το Ν/Γ 515 είναι το μοναδικό σκάφος στην Κρήτη που είναι  εξειδικευμένο στην  έρευνα και διάσωση".