Με «τάσεις φυγής» προς το εξωτερικό το 55% των Ελλήνων

9:53 π.μ. - Σάββατο, 12 Απριλίου 2014
09:04 π.μ. - Σάβ, 12/53/2014
Image: Με «τάσεις φυγής» προς το εξωτερικό το 55% των Ελλήνων

Πρόθυμο να μεταναστεύσει στο εξωτερικό για να βρει εργασία δηλώνει το 55% των Ελλήνων, με «καύσιμο» στην απόφαση αυτή την οικονομική αβεβαιότητα που βιώνουν.

Οι τρεις πρώτες χώρες στις οποίες θα πήγαιναν οι Έλληνες είναι οι αγγλόφωνες Βρετανία (18%) στη πρώτη θέση, η οικονομικά σταθερή Ελβετία (13%) στη δεύτερη και οι ΗΠΑ (12%) στην τρίτη. Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Γερμανία, Γαλλία, Σουηδία, Ιταλία, Καναδάς, Κύπρος και Μεξικό.
 
Τα παραπάνω αποτελέσματα προέκυψαν  από την παγκόσμια έρευνα με τίτλο «Αποκωδικοποιώντας το Παγκόσμιο Ταλέντο» που διεξήγαγαν οι εταιρείες The Boston Consulting Group και The Network, καθώς και η skywalker.gr για την Ελλάδα.
 
Στα ενδιαφέροντα συμπεράσματα της έρευνας και οι παράγοντες που προσφέρουν ευχαρίστηση στους Έλληνες όσον αφορά την εργασία τους. Πρώτο κίνητρο σε σημασία είναι η εκτίμηση για τη δουλειά, δεύτερο η οικονομική σταθερότητα της εταιρείας και τρίτο το πόσο ενδιαφέρουσα είναι η εργασία. Η δυνατότητα επαγγελματικής εξέλιξης, οι καλές σχέσεις με τους συναδέλφους και τους προϊσταμένους, η ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, το δημιουργικό και καινοτόμο εργασιακό περιβάλλον και η αίσθηση επαγγελματικής ασφάλειας αποτελούν επίσης κίνητρα, με τον μισθό να κατατάσσεται τελευταίος στη λίστα των 10 σημαντικότερων κινήτρων για τους Έλληνες!
 
Το φαινόμενο της φυγής όμως δεν είναι κατεξοχήν ελληνικό, καθώς πρωταθλήτριες ανάμεσα στις 189 χώρες όπου διεξήχθη η έρευνα, αναδεικνύονται η Ολλανδία και η Γαλλία, στις οποίες η τάση φυγής ξεπερνά το 90%.

tvxs.gr