Με «συνοδεία» κατσαρίδων η επίσκεψη Συντυχάκη στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

1:22 μ.μ. - Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018
01:07 μ.μ. - Τρί, 03/22/2018
Image: Με «συνοδεία» κατσαρίδων η επίσκεψη Συντυχάκη στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Καταγγελίες για την αρνητική εικόνα που αντίκρισε σε χώρους του Νοσοκομείου

Μειωμένο κατά πολύ σε σχέση με προηγούμενα χρόνια είναι το προσωπικό στα νοσοκομεία της χώρας και του Λασιθίου και η γενικότερα έλλειψη ιατρικού και λοιπού προσωπικού έχει ως συνέπεια τα νοσηλευτικά ιδρύματα να υπολειτουργούν, δηλώνει στον Ηχώ fm 99,8 ο Βουλευτής Ηρακλείου ΚΚΕ κ. Εμμ. Συντυχάκης . Τα μπαλώματα τόνισε δεν δίνουν λύσεις. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου σημειώνοντας  ότι τα προβλήματα δεν έχουν να κάνουν μόνο με την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού  προσωπικού καθώς υπάρχει έλλειψη προσωπικού και σε άλλες υπηρεσίες όπως η τεχνική. Αλλά  και γενικότερα υπάρχουν λειτουργικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με  στατική επάρκεια του κτιρίου, την κατάσταση στους χώρους ιματισμού και αλλού  κάτι που δεν συνάδει με την εικόνα που θα πρέπει να παρουσιάζει ένα δημόσιο νοσοκομείο. «Ακόμη και κατσαρίδες είδαμε κατά την πρόσφατη επίσκεψή μας στο Νοσοκομείο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Συντυχάκης. Σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή επεσήμανε τα προβλήματα αυτά ωστόσο όμως οι απαντήσεις του Υπουργού κ. Πολάκη δεν ικανοποιούν και φαίνεται πως το υπουργείο δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος, επεσήμανε στη συνέχεια.  Σημείωσε ότι θα πρέπει μεταξύ άλλων το κράτος να μεριμνήσει για τη διασφάλιση μόνιμης εργασίας με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, να δοθεί άμεσα γενναία χρηματοδότηση στα  νοσοκομεία που θα καλύψει το σύνολο των αναγκών, να γίνει άρση των δεσμεύσεων στις προσλήψεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού κ.α.
 
Από την άλλη αυτό που χρειάζεται  είναι ο κόσμος , ο λαός που πλήττεται από την αναποτελεσματική παροχή υπηρεσιών, να πάρει το θέμα στα χέρια του και να αντιδράσει και να διεκδικήσει υπηρεσίες παροχής υγείς που του αξίζουν.
 
Καταλήγοντας ο κ. Συντυχάκης ερωτηθείς σχετικά, μίλησε για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα , σχολίασε τις τουρκικές προκλήσεις και στάθηκε σε σημεία που όπως τόνισε προβληματίζουν  και θα πρέπει να εξεταστούν με ιδιαίτερη προσοχή και σοβαρότητα.


Ακολουθεί συνλεντευξη κ. Συντυχάκη: