Με ένα και μόνο συνδυασμό οι εκλογές στο Επιμελητήριο Λασιθίου

7:07 π.μ. - Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017
07:10 π.μ. - Τετ, 11/07/2017
Image: Με ένα και μόνο συνδυασμό οι εκλογές στο Επιμελητήριο Λασιθίου

Οι ψηφοφορίες θα διεξαχθούν 7- 8 και 9 Δεκεμβρίου, στη Σητεία, στην Ιεράπετρα και στον Άγιο Νικόλαο αντίστοιχα

Ένας και μόνος συνδυασμός, η «Επιμελητηριακή Ενότητα» με επικεφαλής, υποψήφιο πρόεδρο τον Θωμά Χαριτάκη θα συμμετάσχει στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Επιμελητήριο Λασιθίου.

Οι ψηφοφορίες θα διεξαχθούν 7- 8 και 9 Δεκεμβρίου, στη Σητεία, στην Ιεράπετρα και  στον Άγιο Νικόλαο αντίστοιχα.
 
Συνολικά είναι 34 υποψήφιοι στα Τμήματα του Επιμελητηρίου. Συγκεκριμένα, στο Τμήμα Υπηρεσιών θα είναι 12 υποψήφιοι, από τους οποίους θα εκλεγούν 8, στο Εμπορικό Τμήμα 12 υποψήφιοι από τους οποίους θα εκλεγούν 6, στο Τμήμα Μεταποίησης 7 υποψήφιοι και εκλέγονται 5 και στο Τμήμα Τουρισμού 3 υποψήφιοι από τους οποίους θα εκλεγούν οι 2. Η θητεία του Δ.Σ. είναι τετραετής.
 
Σε σύγκριση με τις εκλογές του 2011, αυτή τη φορά το Εμπορικό θα εκλέξει έναν παραπάνω σύμβουλο, τον οποίο θα χάσει η Μεταποίηση, αφού ο αριθμός των εμπόρων υπερτερεί των επαγγελματιών της Μεταποίησης και το υπουργείο έκανε την αντίστοιχη προσαρμογή.
 
Από την Τρίτη «τρέχει» η προθεσμία των 10 ημερών, εντός των οποίων μπορούν να κατατεθούν ενστάσεις επί της συνθέσεως του συνδυασμού. Στις 17 Νοεμβρίου η Εκλογική Επιτροπή θα ανακηρύξει τον συνδυασμό, οπότε θα δοθούν στη δημοσιότητα και τα ονόματα των υποψηφίων. Εξάλλου αμέσως μετά την ανακήρυξη, όπως είπε ο κ. Χαριτάκης, θα γίνει και δημόσια παρουσίαση του συνδυασμού σε εκδήλωση που θα διοργανώσει για το σκοπό αυτό.
 
 
 
Για την εμπέδωση της ενότητας
 
Για την εξέλιξη αυτή, ο κ. Χαριτάκης, ο οποίος διετέλεσε επί εξαετία Πρόεδρος του Επιμελητηρίου -σχεδόν 2 χρόνια επιπλέον από το κανονικό, λόγω της συνεχούς αναβλητικότητας από πλευράς της κυβέρνησης να ολοκληρώσει το θεσμικό πλαίσιο (Επιμελητηριακό Νόμο κλπ.) -είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ότι η προσπάθειά του επικεντρώθηκε στο να συγκροτήσει ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο. Άλλωστε και ο τίτλος του συνδυασμού, εκεί παραπέμπει…
 
«Σκοπός μου είναι να συνεχίσω να εργάζομαι για την εμπέδωση της ενότητας του νομού. Προσπάθειά μας θα είναι η ισόρροπη ανάπτυξη στο Λασίθι. Επιδιώκομε πάντα τη συνεργασία με τους δήμους και τους άλλους θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς του τόπου μας, αφού χωρίς ειδικά τη συνεργασία με τους Δήμους και την περιφέρεια, το Επιμελητήριο δεν μπορούμε να κάνομε πράγματα…», ανέφερε ο κ. Χαριτάκης.
 
Στη σύνθεση του ψηφοδελτίου υπάρχει εκπροσώπηση από Σητεία, Ιεράπετρα, Άγιο Νικόλαο και Οροπέδιο Λασιθίου. Επίσης τηρείται η ποσόστωση 30%, με τη συμμετοχή 7 γυναικών στο ψηφοδέλτιο, όπως ορίζει και ο νόμος.
 
 
 
Η ανανέωση
 
Για την ανανέωση που επιχειρείται στο νέο Δ.Σ., ο κ. Χαριτάκης σημείωσε ότι «στους υποψηφίους συμμετέχουν 12 άτομα που είχαν εκλεγεί και πάλι και 22 νέοι υποψήφιοι. Ορισμένοι έφυγαν γιατί ολοκλήρωσαν εκείνο που μπορούσαν να προσφέρουν, άλλοι επειδή συνταξιοδοτήθηκαν και ορισμένοι επειδή, αν και είχαν εκλεγεί, δεν μπόρεσαν να προσφέρουν στην προηγούμενη θητεία του Δ.Σ.».
 
 
 
Η τριήμερη διαδικασία
 
Για πρώτη φορά αποφασίστηκε, κατόπιν πιέσεων που δέχθηκε και εισήγηση του κ. Χαριτάκη, οι εκλογές να γίνουν στα τρία μεγάλα αστικά κέντρα και μάλιστα σε διαφορετικές ημερομηνίες, διευκολύνοντας τα μέλη θα πάνε να ψηφίσουν, χωρίς ταλαιπωρία, λόγω των αποστάσεων. Την πρόταση αποδέχθηκε και η Εκλογική Επιτροπή.
 
 
Πηγή: anatolh.com