Μαζικά τεστ θέλουν οι Έλληνες που φοβούνται κι άλλη λιτότητα μετά την πανδημία – Δείτε την έρευνα

8:27 π.μ. - Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020
08:04 π.μ. - Δευ, 13/27/2020
Image: Μαζικά τεστ θέλουν οι Έλληνες που φοβούνται κι άλλη λιτότητα μετά την πανδημία – Δείτε την έρευνα

Η συντριπτική πλειοψηφία – 92% – των Ελλήνων πολιτών δεν έχουν αλλάξει κατοικία, μετά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν για την ανάσχεση του Covid-19

Η συντριπτική πλειοψηφία – 92% – των Ελλήνων πολιτών δεν έχουν αλλάξει κατοικία, μετά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν για την ανάσχεση του Covid-19, σύμφωνα με το δεύτερο κύμα πανελλαδικής έρευνας που διεξήγαγε η εταιρεία δημοσκοπήσεων PRORATA με θέμα «Η Ελλάδα στην Εποχή του Κορονοϊού».

Παράλληλα, όπως προκύπτει από την έρευνα που έλαβε χώρα το διάστημα μεταξύ 31 Μαρτίου και 3 Απριλίου, για λογαριασμό του Kontra Channel, οι Έλληνες έχουν περιορίσει κατά πολύ τις μετακινήσεις τους σε ποσοστό 80& και αρκετά κατά 13%.

Το 36% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι πάει κανονικά στη δουλειά του, 26% εκ περιτροπής για να αποφεύγει την επαφή με κόσμο, 18% δήλωσε ότι εργάζεται από το σπίτι και άλλο ένα 18% ότι πλέον δε δουλεύει καθόλου.

Για την εξάπλωση της πανδημίας στην Ελλάδα, το 59% εκτιμά ότι υπάρχει ατομική ευθύνη και το 27% ότι την ευθύνη φέρει η ελληνική κυβέρνηση.

Για τη συνολική διαχείριση της κρίσης υγείας από την κυβέρνηση, 38% τη θεωρεί θετική, έναντι 47% στην προηγούμενη μέτρηση, μάλλον θετική το 36%, μάλλον αρνητική ένα 16% και σίγουρα αρνητική 9%.

Στο ερώτημα κατά πόσο θεωρούν ότι το ΕΣΥ είναι προετοιμασμένο για να αντιμετωπίσει την πανδημία, απόλυτα έτοιμο το κρίνει μόλις ένα 4%, αρκετά 28%, λίγο 34% και καθόλου 33%.

60% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι σίγουρα πρέπει να γίνουν μαζικά κατ’ οίκον διαγνωστικά τεστ, 24% μάλλον ναι, μάλλον όχι 8% και σίγουρα όχι 4%.

59% θεωρούν πιθανή μια νέα περίοδο λιτότητας μετά την κρίση πανδημίας, αρκετά πιθανή 36%, όχι ιδιαίτερα ένα 3% και καθόλου πιθανή μόλις 1%.

Για την ενδεχόμενη περίοδο λιτότητας, οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 21% θεωρούν υπεύθυνη την κυβέρνηση της Ν.Δ., 2% την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ 3%, όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις ένα 10%, ενώ ο παράγων ασύμμετρη απειλή είναι υπεύθυνος για το 39% του δείγματος και οι ισχυρές χώρες της Ευρώπης με προεξάρχουσα τη Γερμανία για το 22%. 

Πανελλαδική έρευνα Prorata: «Η Ελλάδα στην Εποχή του Κορωνοϊού»

zarpanews.gr