Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα: Πέφτουν τα ‘’ταβάνια’’ σε σχολείο της Ιεράπετρας

8:18 π.μ. - Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020
08:06 π.μ. - Παρ, 12/18/2020
Image: Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα: Πέφτουν τα ‘’ταβάνια’’ σε σχολείο της Ιεράπετρας

Αδυνατεί πλέον η δημοτική αρχή να σηκώσει το βάρος των αναγκών των σχολείων της Ιεράπετρας

H σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το πρόσφατο περιστατικό που έλαβε χώρα στο τρίτο Γυμνάσιο Ιεράπετρας, όπου αποκολλήθηκε σε δύο σημεία μεγάλο κομμάτι του σοβά από το ταβάνι. Αντίστοιχο περιστατικό είχε συμβεί και κατά το παρελθόν, ενώ για την κατάσταση ήταν ενήμερη η δημοτική αρχή. Ευτυχώς την ώρα του συμβάντος το σχολείο ήταν κλειστό.

Τα τμήματα του σοβά που αποκολλήθηκαν παρέσυραν μαζί τους φωτιστικά και καλώδια και ήταν τόσο μεγάλα που θα ήταν ικανά να προκαλέσουν πολύ σοβαρό ατύχημα, αν όχι και δυστύχημα, αν αυτό είχε συμβεί σε ώρα που οι μαθητές παρακολουθούσαν το μάθημα τους.

Το θέμα είχε απασχολήσει την παράταξη μας τον Οκτώβριο, όπου και είχε κληθεί από τον διευθυντή του σχολείου και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, ο πρόεδρος της επιτροπής παιδιάς κ. Π. Σαρρής, προκειμένου να ενημερωθεί για τα σοβαρά και χρόνια προβλήματα του σχολείου.

Άμεσα, το θέμα της πιθανής κατάρρευσης των σοβάδων και άλλων προβλημάτων, όπως η ανάγκη αντικατάστασης της μόνωσης, τέθηκαν από την παράταξη μας ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης στο δημοτικό συμβούλιο. Τότε λάβαμε υποσχέσεις από την δημοτική αρχή και από τον ίδιο το δήμαρχο και εμείς και ο διευθυντής του σχολείου, ο οποίος είχε προχωρήσει από το προηγούμενο καλοκαίρι σε σύνταξη σειράς εγγράφων για την ενημέρωση του δήμου όπου και ανέφερε κατά προτεραιότητα τα προβλήματα του σχολείου.

Η δημοτική παράταξη ‘’ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ’’ έχοντας ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα θέματα παιδείας και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, έγκαιρα είχε προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες και προβλεπόμενες ενέργειες στο πλαίσιο άσκησης των αυτοδιοικητικών καθηκόντων της, προκειμένου να προληφθεί ένα περιστατικό όπως το χθεσινό και να αποφευχθεί η πιθανότητα ατυχήματος.

Δυστυχώς, η δημοτική αρχή για άλλη μια φορά αδυνατεί να θέσει προτεραιότητες και να προχωρήσει στην αντικατάσταση της μόνωσης στην ταράτσα του σχολείου, να απομακρύνει τους επικίνδυνους σοβάδες από τα κεφάλια των μαθητών. Αντί αυτού αναλώθηκε σε μία επικοινωνιακή πολιτική την ώρα που οι μαθητές κινδύνευαν μέσα στην ίδια τους την τάξη. Ο Δήμαρχος εκθέτει τους συνεργάτες του και αυτό γιατί κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα όπου τα σχολεία ήταν κλειστά για περίπου δυο μήνες, και ενώ γνώριζε την διάρκεια της διακοπής, ουδέποτε προχώρησε σε καμία από τις παραπάνω ενέργειες, τις οποίες είχε υποδείξει τεχνικός του δήμου στον ίδιο το κ. δήμαρχο.

Μετά τα παραπάνω έχουμε κάθε δικαίωμα να λέμε ότι η δημοτική αρχή έχοντας διανύσει έξι χρόνια διοίκησης στον δήμο μας όχι μόνο δεν είναι σε θέση να σηκώσει το βάρος των αναγκών των σχολείων του δήμου μας, αντιθέτως αδυνατεί να διαχειριστεί το μέλλον των παιδιών μας και του τόπου μας.

Μένουμε κοντά στους δημότες, συμμετέχουμε και συνδιαμορφώνουμε το μέλλον του τόπου μας.

Με εκτίμηση,

Για την δημοτική παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι:

Μεραμβελλιωτάκης Νίκος 

Σαρρής Παναγιώτης

Χατζάκης Σταύρος 

Ο Επικεφαλής

Πανταζής Θ. Αργύρης