Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα: Δράσεις για τη διασφάλιση εγγραφών στο Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου

8:28 π.μ. - Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020
08:05 π.μ. - Δευ, 18/28/2020
Image: Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα: Δράσεις για τη διασφάλιση εγγραφών στο Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου

Τι προτείνει η παράταξη του Αργύρη Πανταζή

Μετά την πρόσκληση του προέδρου της Επιτροπής Παιδείας του δήμου Ιεράπετρας κ. Σαρρή Παναγιώτη την προηγούμενη Τετάρτη, προκειμένου να βρεθούμε όλοι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στις εγκαταστάσεις του ΜΓΛ, μας δόθηκε η δυνατότητα να ενημερωθούμε για τα τρέχοντα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την έναρξη των εγγραφών και την λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου στο Καβουσί.

Ακολούθησε η ενημέρωση από τον διευθυντή του σχολείου κ. Χατζημανώλη όπου και διαπιστώσαμε ότι από πλευράς δευτεροβάθμιας Περιφερειακής εκπαίδευσης έχουν προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ενημέρωση των διευθυντών των δημοτικών σχολείων του νομού καθώς έχουν αποσταλεί όλα τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνται για την ενημέρωση των εμπλεκομένων.

Όμως η αναστολή λειτουργίας των δημοτικών σχολείων λόγω των μέτρων για το περιορισμό της εξάπλωσης του covid 19 δυσχεραίνει την ενημέρωση των γονέων και των μαθητών, ιδιαίτερα αυτών που αποφοιτούν από την ΣΤ’ τάξη των δημοτικών σχολείων.

Η δημοτική παράταξη ‘’ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ’’ εδώ και αρκετό καιρό παρακολουθεί στενά τα θέματα εκπαίδευσης στον δήμο μας και θέματα που έχουν να κάνουν με την ενημέρωση των γονέων αλλά και των μαθητών είναι και παραμένουν συνεχώς στην πρώτη γραμμή.

Το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου και η έναρξη της λειτουργίας του είναι ευθύνη όλων μας ιδιαίτερα όμως είναι ευθύνη της δημοτικής αρχής μιας και οι υπηρεσίες εκπαίδευσης έχουν πράξει τα δέοντα έως τώρα και παρ’ όλα αυτά ο αριθμός των εγγραφών παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Με αίσθημα ευθύνης προχωράμε σε ανακοίνωση δέσμης μέτρων που κατά την άποψη μας πρέπει άμεσα να λάβει σοβαρά υπόψιν της η δημοτική μας αρχή.

Προτείνουμε τα παρακάτω:

1ον Την πρόσκληση από πλευράς δημάρχου Ιεράπετρας των άλλων δήμαρχων της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου και την από κοινού επίσκεψη τους στις εγκατάστασης του ΜΓΛ. Την ενημέρωση αυτών για την προσπάθεια έναρξης του Μουσικού Γυμνασίου και τον συντονισμό δράσεων για την ενημέρωση των μαθητών στους δήμους τους.

2ον Την άμεση έναρξη καμπάνιας για την ενημέρωση των γονέων των μαθητών και μαθητριών για τις παροχές και τις δυνατότητες που παρέχει η εκπαίδευση σε ένα Μουσικό Γυμνάσιο.

3ον Την άμεση ενημέρωση των περίπου είκοσι μαθητών που πρόκειται με την νέα σχολική περίοδο να εγγραφούν στην πρώτη τάξη του γυμνάσιου και την ίδια στιγμή παρακολουθούν μαθήματα στην μουσική σχολή του Δήμου Ιεράπετρας.

4ον Την ενημέρωση των μαθητών από τις αντίστοιχες μουσικές σχολές που έχουν έδρα τους άλλους όμορους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.

5ον Θα πρέπει να θεσμοθετηθούν και να δοθούν άμεσα, κίνητρα στους παραπάνω μαθητές, κίνητρα όπως την απαλλαγή τους από τα τροφεία της μουσικής σχολής του δήμου Ιεράπετρας σε όλους αυτούς που θα εγγραφούν για το πρώτο έτος στο ΜΓΛ.

Μετά τα παραπάνω και έχοντας μοναδικό σκοπό την έναρξη των εργασιών του Μουσικού Γυμνάσιου Λασιθίου είμαστε στην διάθεση σας.

Μένουμε κοντά στους δημότες, συμμετέχουμε και συνδιαμορφώνουμε το μέλλον του τόπου μας.

Με εκτίμηση,

Για την δημοτική παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι:

Μεραμβελλιωτάκης Νίκος

Σαρρής Παναγιώτης

Χατζάκης Σταύρος

Ο Επικεφαλής

Πανταζής Θ. Αργύρης