Μανουσάκης: Προσευχόμαστε να μη «σκάσουν» κρούσματα στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

9:25 π.μ. - Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022
09:01 π.μ. - Τετ, 12/25/2022
Image: Μανουσάκης: Προσευχόμαστε να μη «σκάσουν» κρούσματα στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του ΓΝΑΝ μιλά στον Ηχώ 99,8

Την εικόνα του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου εν μέσω πανδημίας περιγράφει σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων κ. Γ. Μανουσάκης. Όπως είπε το Νοσοκομείο αντιμετωπίζει πολλά λειτουργικά προβλήματα κυρίως λόγω της υποστελέχωσης. Μέσα σε αυτό έρχεται να προστεθεί η απουσία προσωπικού που βρίσκεται θετικό στον κορωνοϊό και το ήδη μειωμένο προσωπικό, επιφορτίζεται το επιπλέον βάρος. Την ίδια ώρα ο ΕΟΔΥ μείωσε τον χρόνο επιστροφής των υγειονομικών που νοσούν και πλέον επιστρέφουν στις 5 μέρες ακόμα και εάν έχουν συμπτώματα με όποιους κινδύνους αυτό συνεπάγεται. Πληγή παραμένει η απουσία υγειονομικών που είναι ανεμβολίαστοι.

Ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα είναι η έλλειψη προσωπικού στο ακτινολογικό τμήμα με συνέπεια την υπολειτουργία του τμήματος , ενώ παράλληλα ασθενείς που χρήζουν ανάγκης αξονικής αναγκάζονται να μεταβούν στο Ηράκλειο. Υπάρχουν επίσης ελλείψεις προσωπικού και σε άλλες κλινικές με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασθενών, ανέφερε.

Ο κ. Μανουσάκης αναφέρθηκε και στο θέμα που έχει ανακύψει τις τελευταίες μέρες με τον ιατρό Κακολύρη Νικόλαο Διευθυντή Γενικής Ιατρικής κλάδου ΕΣΥ, που με απόφαση του Διοικητή των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων του νομού κ. Εμμ Ανδρεαδάκης, παύει να ασκεί καθήκοντα Προϊσταμένου ΤΕΠ του ΓΝΑΝ, λέγοντας ότι εξ αρχής το ΤΕΠ δεν λειτούργησε όπως έπρεπε και δεν είχε τη στήριξη που απαιτούνταν και συνεχώς προέκυπταν μια σειρά από προβλήματα τα οποία ο κ. Κακολύρης μέσω της συνδικαλιστικής του ιδιότητας αναδείκνυε και με δηλώσεις του σε μέσα ενημέρωσης κάτι που φαίνεται ενόχλησε.

Εν συνεχεία έκανε αναφορά στη λειτουργία των χειρουργείων, της ΜΕΘ covid, των αλλά και στη χορήγηση μονοκλωνικών που γίνεται μόνο στο Ηράκλειο. Όλα αυτά, κατέληξε, θα τα θέσουν στην Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κα Ελένη Μπορμπουδάκη η οποία αναμένεται να επισκεφθεί το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου αύριο Πέμπτη.