Μαμαντόπουλος: Σήμερα μιλάει όλος ο κόσμος για την Ιεράπετρα.

10:48 π.μ. - Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014
10:01 π.μ. - Κυρ, 12/48/2014
Image: Μαμαντόπουλος: Σήμερα μιλάει όλος ο κόσμος για την Ιεράπετρα.

Στο κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ της Ιεράπετρας συνεχίζουν και σήμερα να φιλοξενούνται οι 359 μετανάστες που παρέμειναν στην περιοχή.

Από τους 359 μετανάστες που μένουν προσωρινά στο γήπεδο, 308 είναι Σύριοι και 20 Παλαιστίνιοι ενώ μεταξύ τους βρίσκονται και 31 ασυνόδευτα παιδιά. Επίσης, υπάρχουν 13 συνολικά οικογένειες που έχουν ανήλικα παιδιά. Για τα παιδιά που βρέθηκαν να είναι ασυνόδευτα, προβλέπεται ειδική διαδικασία η οποία θα εξετασθεί σε συνεργασία των αστυνομικών αρχών με τον Εισαγγελέα.
 
“Δε το επιλέξαμε μας έτυχε” ανέφερε ο κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος σε συνέντευξη του στον Ηχώ. Συνεχίζοντας είπε “από εκεί και πέρα τι έπρεπε να κάνουμε; Το παλέψαμε και αυτή τη στιγμή μιλάει όλος ο κόσμος για την Ιεράπετρα”
 
Ο κ. Μαμαντόπουλος είπε ότι όλα λειτούργησαν άψογα. Η αστυνομία προμηθεύει τα τρόφιμα. Οι νοσηλευτές έχουν αναλάβει την υγεία και την υγιεινή των προσφύγων. Ο Ερυθρός Σταυρός έχει αναλάβει την φροντίδα των βρεφών καθώς και από χθες ξεκίνησε και η ψυχαγωγία των παιδιών.
 
Αναφορικά με την υγεία των προσφύγων όπως μας ενημέρωσε ο κ. Μαμαντόπουλος είχαμε παρασιτικά νοσήματα, εγκύους καθώς και μικρά παιδάκια που αρρώστησαν άλλα τίποτα που δεν είναι αντιμετωπίσιμο.
 
Τέλος έκανε έκκληση προς τον κόσμο για παπούτσια παιδικά και αντρικά από 30 νούμερο και πάνω καθώς και για εσώρουχα γυναικεία και ανδρικά.