Μ. Σακαδάκη: Αναγκαστική η λήψη μέτρων άρδευσης λόγω λειψυδρίας στον Αη Γιάννη

11:34 π.μ. - Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
11:02 π.μ. - Τετ, 21/34/2018
Image: Μ. Σακαδάκη: Αναγκαστική η λήψη μέτρων άρδευσης λόγω λειψυδρίας στον Αη Γιάννη

Τι προτείνει το Τ.Σ. για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα

Σειρά περιοριστικών μέτρων στην άρδευση αποφάσισε η Τοπική Κοινότητα Αγίου Ιωάννη σε πρόσφατη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της λειψυδρίας. Η απόφαση αναμένεται να συζητηθεί  και στο δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας που συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη.  
 
Τα μέτρα τα οποία προτείνει το Τ.Σ. είναι:
 
 
-Να χορηγείται  μισό κυβικό μέτρο  νερό άρδευσης των ελαιοδέντρων  ανά δένδρο και κατά σειρά άρδευσης.
 
- Να χορηγείται νερό άρδευσης  για τα ξινόδεντρα  ανάλογα με την ηλικία του δέντρου και  δεν θα υπερβαίνει τα 200 κιλά  ανά μεγάλο δέντρο κάθε  15 ημέρες
 
-Στους υπαίθριους κήπους δεν χορηγηθεί νερό άρδευσης
 
- Δεν θα χορηγείται νερό για  θερμοκήπια  από 01/06 έως 20/09/2018
 
Για αμπέλια 5 κυβικά το μήνα ανά στρέμμα τον Μάιο και Ιούνιο
 
Δεν χορηγούνται νέες παροχές άρδευσης
 
Η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας  κα Μαρία Σακαδάκη, μιλώντας στον Ηχώ Fm 99,8 ανέφερε ότι μεταξύ των μέτρων προτείνεται η μη χορήγηση νέων παροχών άρδευσης μέχρι νεωτέρας και ότι το  πότισμα δένδρων και θερμοκηπίων θα γίνεται ύστερα από   συνεννόηση με υδρονομέα και  σε καμία περίπτωση δεν θα ανοίγεται  αυθαίρετα το υδρόμετρο. Θα  πρέπει και οι καταναλωτές να είναι συνετοί στη χρήση νερού, διαφορετικά όπου  διαπιστώνεται παράβαση θα επιβληθούν πρόστιμα όπως προβλέπεται   ενώ θα επιδιωχθεί και η   συνεργασία και με τους ξενοδόχους της περιοχής μιας και σε λίγο καιρό ανοίγουν τα ξενοδοχεία και οι ανάγκες για νερό θα είναι ακόμη περισσότεροι αυξημένες, επισημαίνει η κα Σακαδάκη.

Ακολουθεί συνέντευξη κας Σακαδάκη: