Μ. Πλατής: Οι προϋποθέσεις κατασκευής ομβριοδεξαμενής στο χωράφι

12:32 π.μ. - Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018
12:05 π.μ. - Τετ, 16/32/2018
Image: Μ. Πλατής: Οι προϋποθέσεις κατασκευής ομβριοδεξαμενής στο χωράφι

Ποιες οι ημερομηνίες υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ και αίτησης Μεταβιβάσεις Δικαιωμάτων

Τις κρίσιμες ημερομηνίες υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ και για Μεταβιβάσεις Δικαιωμάτων επισημαίνει με δηλώσεις του στον Ηχώ 99,8 ο υπεύθυνος της Agroαναπτυξιακή κ. Μιχάλης Πλατής .Όπως ανέφερε  μετά την παράταση που δόθηκε η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ είναι μέχρι τις 15 Ιουνίου. Επίσης έχει ξεκινήσει η  υποβολή  της αίτησης μεταβίβασης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης για το έτος ενίσχυσης 2018  όπου και εδώ έχει δοθεί παράταση μέχρι ως τη Δευτέρα 2 Ιουλίου.
 
Επισημαίνεται ωστόσο πως η παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων μεταβίβασης 2018 δεν αφορά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της  Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2018, η οποία εκπνέει στις 15/6. Επίσης η παράταση  της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων μεταβίβασης δεν επηρεάζει την ημερομηνία , κατά την οποία ο γεωργός θα πρέπει να αποδεικνύει πως έχει στην κατοχή του τα αγροτεμάχια για το έτος 2018. Συνεπώς με βάση την έκταση που κατέχει ο δικαιούχος στις 31/05/2018 θα γίνει η ενεργοποίηση και η πληρωμή των δικαιωμάτων ενίσχυσης του έτους 2018.
 
Σε οτι αφορά στα νεώτερα για τα Σχέδιο Βελτίωσης ο  κ. Πλατής   είπε οτι ένα νέο στοιχείο  είναι πως πλέον είναι  επιλέξιμη κάθε είδους ομβριοδεξαμενή (πλαστική, τσιμεντένια, μεταλλική κ.λπ.) για την εξυπηρέτηση θερμοκηπίων ή εγκαταστάσεων τύπου τολ υπό την προϋπόθεση ότι η ομβριοδεξαμενή γεμίζει από τα όμβρια ύδατα που κυρίως προέρχονται από την απορροή εγκαταστάσεων της εκμετάλλευσης.
 
 
 
Ακολουθεί συνέντευξη Μ. Πλατή: