Μ. Κοτσιφάκη: Έχουν "ασελγήσει" πολλοί στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

9:24 π.μ. - Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021
09:01 π.μ. - Τετ, 20/24/2021
Image: Μ. Κοτσιφάκη: Έχουν "ασελγήσει" πολλοί στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Η επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση στο δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας στον Ηχώ 99,8

Εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση στους τέσσερις δήμους του νομού Λασιθίου καταδικάζουν την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο τομέας υγείας στους δήμους που είναι εκλεγμένοι. Η κα Μαρία Κοτσυφάκη επικεφαλής της παράταξης της Λ.Σ. στο δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας μίλησε στον Ηχώ 99,8 κάνοντας λόγο για απαράδεκτη κατάσταση στην υγεία, κάτι που αναδείχθηκε και μέσα από την κατάσταση στο Παλαίκαστρο. Καταγράφηκαν τόσα κρούσματα, η περιοχή τέθηκε σε τοπικό Lockdown και την ίδια ώρα υπήρχε κίνδυνος να κλείσει η ΜΕΘ covid Αγίου Νικολάου. Η μετακίνηση προσωπικού για να καλυφθούν κενά και παράλληλα να δημιουργούνται νέα, δεν ικανοποιεί. Το σύστημα υγείας απαιτεί προσλήψεις. Και γενικότερο οι περιφερειακές δομές υγείας να στηριχτούν Τα μέτρα που λαμβάνονται δεν είναι αρκετά και αυτό φάνηκε και στην περίπτωση του Παλαίκαστρου, σημείωσε η κα Κοτσιφάκη.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας λέγοντας ότι Εργαζόμενοι έκαναν σοβαρές καταγγελίες και είναι υποχρεωμένη και η υπηρεσία τους να τα λάβει υπόψη και ο λαός να σταθεί δίπλα τους και να διεκδικήσει την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου. Καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι ότι νοσοκομείο έχει μετατραπεί σε ένα γιαπί. Να γίνουν έργα. Το θέμα είναι αυτά που γίνονται, είναι αυτά που χρειαζόμαστε; Εδώ ο κόσμος χάνεται και κάποιοι τρώγονται για μικροπροσωπικά και μικροκομματικά συμφέροντα. Και εκεί παίζονται πολλά παιχνίδια. Πολύ φοβάμαι οτι εάν δεν πάρουμε έγκαιρα μέτρα, για να περιφρουρήσουμε και εξελίξουμε το Νοσοκομείο Ιεράπετρας και γενικά τα δημόσια νοσοκομεία, θα έχουμε άσχημες εξελίξεις, επεσήμανε ανάμεσα σε άλλα.

Σε άλλο σημείο είπε ότι, έχουν ασελγήσει στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας πολλοί. Να τη σταματήσουμε αυτή την ασέλγεια. Να σταματήσουν οι προστάτες από γύρω γύρω να εξαγγέλλουν και να «προστατεύουν». Ευθύνη της πολιτείας είναι η σωστή λειτουργία του δημόσιου νοσοκομείου της Ιεράπετρας, τόνισε, προσθέτοντας πως αυτό που ζητούν είναι η διενέργεια δημοτικού συμβουλίου στην Ιεράπετρα ώστε να συζητηθεί το θέμα του Νοσοκομείου.

Καταλήγοντας είπε ότι δεν αφήνουν στο απυρόβλητο την κεντρική εξουσία, σημειώνοντας πως τα νοσοκομεία δεν έχουν προσωπικό , υλικό, χρηματοδότηση τέτοια που να ανταποκριθούν στις ανάγκες και την ίδια ώρα από τον προϋπολογισμό κόβονται πόροι για την υγεία.