Μ. Δελημπαλταδάκης: Νέες προτάσεις της Syngenta – Πορεία καλλιεργειών κηπευτικών

8:54 π.μ. - Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017
08:09 π.μ. - Παρ, 15/54/2017
Image: Μ. Δελημπαλταδάκης: Νέες προτάσεις της Syngenta – Πορεία καλλιεργειών κηπευτικών

Οι καλλιεργητικές τάσεις σε Ιεράπετρα, Κρήτη , Ελλάδα και εξωτερικό

Αυξημένες αναμένεται να είναι φέτος στην Ιεράπετρα οι καλλιέργειες σε ντομάτα και πιπεριά  ενώ για τη φύτευση του αγγουριού είναι ακόμη νωρίς για  να προκύψουν κάποια στατιστικά στοιχεία.  Ειδικότερα στην ντομάτα αυτό που παρατηρείται είναι η  μετατόπιση της φύτευσης ντομάτας σε πιο πρώιμα στάδια καθώς οι παραγωγοί όπως φαίνεται  θελουν  να επιτύχουν μια πιο μακριά περίοδο συγκομιδής.  Για τα υπόλοιπα προϊόντα όπως η  εκτιμάται ότι  οι καλλιέργειες θα κυμανθούν  στα ίδια με πέρυσι επίπεδα, τα στοιχεία αυτά παρέθεσε μιλώντας στον Ηχώ fm 99,8 ο κ. Μάνος Δελημπαλταδάκης υπεύθυνος marketing  φυτοπροστασίας κηπευτικών  της  Syngenta. Μας έδωσε στοιχεία και εκτιμήσεις για τις τάσεις που επικρατούν   σε Μεσσαρά,  Τυμπάκι ,  Χανιά,  αλλά και στην Πελοπόννησο και την υπόλοιπη χώρα  καθώς  και σε χώρες του εξωτερικού όπως Ισπανία , Μαρόκο, Τουρκία.
Αυτό που τόνισε σχετικά με τα προϊόντα της περιοχής μας είναι ότι η Ιεράπετρα,  παράγει υψηλής ποιότητας προϊόντα ,  πιστοποιημένα,  προϊόντα ολοκληρωμένης διαχείρισης, διαθέτει καλούς παραγωγούς, που εφαρμόζουν νέες καλλιεργητικές μεθόδους , κάνουν χρήση των ωφέλιμων εντόμων και τα παραπάνω  είναι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα που πρέπει να αξιοποιηθεί. Παράγονται λοιπόν ποιοτικά προϊόντα και ήρθε ο καιρός να περάσουμε στο επόμενο βήμα που είναι η προώθηση του προϊόντος  ώστε να βρουν  στην αγορά τη θέση  που τους αξίζουν.
 
Η Syngenta Hellas εισέρχεται φέτος  στην αγορά με ένα ακόμη νέο προϊόν. Πρόκειται για το  Tervigo 020 SC Nηματωδοκτόνο για καλλιέργειες κηπευτικών θερμοκηπίου. Το Tervigo 020 SC παρέχει υψηλή προστασία έναντι μεγάλου εύρους νηματωδών στις καλλιέργειες των κηπευτικών, δίνοντάς μεγάλη ευελιξία στο χρόνο χρήσης και μεγάλη διάρκεια δράσης. Η καινοτόμος δράση του, δίνει στον παραγωγό υψηλή ασφάλεια χωρίς προβλήματα υπολειμμάτων. Οι προνύμφες του νηματώδη όταν έρθουν σε επαφή με το προϊόν ενεργοποιούν τους μηχανισμούς ροής ιόντων χλωρίου, εμποδίζοντας τη μετάδοση των νευρικών ερεθισμάτων. Στην συνέχεια προκαλείται παράλυση με αποτέλεσμα τη διακοπής θρέψης και την τελική θανάτωση.
Γιατί η επιλογή είναι Tervigo 020 SC
·         Μηδέν μέρες για συγκομιδή (ΡΗΙ)
·         Υψηλή αποτελεσματικότητα
·         Έγκριση χρήσης στις κυριότερες καλλιέργειες κηπευτικών
·         Δράση σε ευρύ φάσμα εδαφικού ΡΗ
·         Κανένα πρόβλημα φυτοτοξικότηταςΑκολουθεί συνέντευξη κ. Δελημπαλταδάκη: